Államtitkári látogatás a miskolci szakkollégiumban

Államtitkári látogatás a miskolci szakkollégiumban

Radomszki Lászlóné, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár tett hivatalos látogatást a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthonban. Az alábbiakban Russzó Dzsesszika szakkollégista március 24-én a Miskolci Egyházmegye honlapján közzétett beszámolót szerkesztve közöljük.

A közismereti és kulturális modul keretein belül Radomszki Lászlóné, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár asszony látogatott meg minket, Gyöngyösi Gyula és Gáspár Sándor társaságában. A jelenlévőket Makkai László igazgató köszöntötte a hallgatók és munkatársak nevében. László atya megtisztelőnek és intézményünk tekintetében kiemelkedő eseménynek nevezte, hogy a Belügyminisztérium munkatársai tömbösített hétvége keretében meglátogattak bennünket.

A délelőttöt bemutatkozással kezdtük, majd a helyettes államtitkár asszony tartott rövid előadást a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság feladatairól, valamint a jelenleg zajló projektekről.

A nap további része mozgalmasan telt: csoportban végezendő feladatot oldottunk meg. Minden csapat kapott egy tematikát, amelyben ki kellett fejtenie, hogy az adott közösséget hogyan fejlesztené, akár szakkollégiumi szinten. A kora délutánt internetes kvízjátékkal folytattuk, amelyben a roma társadalommal, hagyományokkal, emlékművekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnunk, és ennek végén helyettes az államtitkár asszony díjazta a helyezetteket.

Hírdetés

A napot közös ebéddel zártuk, amely alatt a felmerült kérdéseinkre is választ kaphattunk. Erre való tekintettel főzéssel és sütéssel kedveskedtünk látogatóinknak, amit teljes egészében a hallgatók készítettek el.

Reméljük, hogy kedves vendégeink elviszik jó hírünket és visszavárjuk őket!

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »