Allahu Akbar zengett a német kereszténydemokrata csoport gyűlésén

Allahu Akbar zengett a német kereszténydemokrata csoport gyűlésén

A német polkorrekt kreténizmus újabb Csomolugmájaként muszlim tagozat alakult a kormánypártban – adja hírűl a német sajtóra hivatkozva a Mandiner.

Na, most ez önmagában nem is lenne annyira megdöbbentő, elvégre Németországban hivatalosan nagyjából hárommillió, valójában alsó hangon négymillió muszlim vallású ember él. Csakhogy az ominózus pártot

KERESZTÉNYdemokrata Uniónak (CDU)-nak

hívják. Hozzá kell tenni persze azt is, hogy Merkelék politikája már eddig is csak legfeljebb nyomokban tartalmazhatott kerteszténységet – ám odáig most jutottak el először, hogy nyíltan is vállalják:

nem kell Krisztus követőjének lenni

ahhoz, hogy valaki csatlakozzon hozzájuk. (Ezen a ponton a KDNP már 2008-ban átlendült a párt „izraelita műhelyének” létrehozásával.)

Hírdetés

A csoport Midu (Muslime in der Union)  néven alakult meg. Mintegy harminc tagja konzervatív szunnita muszlimnak vallja magát. A kereszténydemokrata párt csoportjának alakuló ülésén az

Allahu Akbar! – kiáltás is elhangzott.

Egyébként az világszerte gyakori, hogy konzervatív értékrendjük, vagy programjuk alapján nem hívő, vagy más vallású emberek is támogatnak keresztény pártokat. Ám az azért elég meredek kortünet,  hogy a németországi muszlimok első, nagy pártokban is megjelenő politikai szervezete épp a CDU kebelén belül jön létre.

Szóvivőjük, a 25 éves „szociálismédia-aktivista” Cihan Sügür azzal magyarázza a muszlimok kereszténydemokrata pártban vállalt szerepét, hogy

a „szabadelvű-demokratikus alapelveket” vallják.

Mondjuk ezzel nem igazán ad precíz indoklást, hiszen ezen az alapon nagyjából bármelyik német politikai erőhöz csatlakozhattak volna. Még érdekesebb, hogy e lelkes szabadelvű demokratákat a német sajtó az egyre diktatórikusabb módszerekkel kormányzó török államfő, Erdogan híveként tartja számon. Megalakulásuknál a Preussische Allgemeine című lap szerint a török kormánypárt, az AKP is bábáskodott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »