Allah Akbar-ral firkáltak össze repülőgépeket Franciaországban

A 20 Minutes számolt be róla az AFP hírügynökségre hivatkozva, hogy több repülőtéren félelmet keltett, hogy a két héttel a párizsi terrortámadások után arab feliratokkal összefirkáltak több repülőgépet, volt, amelyikre az Allah Akbar-t írták.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

A repülőgépek a brit Easyjet és a spanyol Vueling társaság gépei. Európa egyik legnagyobb repülőterén, a párizsi Charles de Gaulle-on vették észre az összefirkált gépeket, de láttak ilyet Lyonban is.

A merényletek után a 20 Minutes szerint nyugtalanítóak az ilyen, természetesen engedély nélküli feliratok egy repülőgépen. Még inkább nyugtalanító, hogy hogyan fértek hozzá a feliratok készítői a gépekhez. Hiszen teljesen függetlenül a felirattól, önmagában az furcsa, ha illetéktelenek közel tudnak jutni így egy repülőgéphez. A repülőterek szerint nem az ő alkalmazottaik voltak. Kérdés persze, hogy akkor viszont kik.

Az egyik összefirkált gép egyébként Budapest és Párizs között közlekedett, de mielőtt az utasok felszálltak volna a gépre Párizsban, észrevették a biztonsági emberek a feliratokat, és eltávolították.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »