"Allah Akbar!" kiáltással késeltek meg egy rabbit Strasbourgban

"Allah Akbar!" kiáltással késeltek meg egy rabbit Strasbourgban

MTI nyomán, Breitbart

Feltételezhetően egyy rabbit késeltek meg a nyílt utcán a Franciaország északkeleti részén található Strasbourgban. A támadó, aki állítólag korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, információk szerint „Allah Akbar!” kiáltással esett neki a zsidó férfinak – jelentette internetes kiadásában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia újság.

A tájékoztatás szerint a késsel felfegyverzett férfi „Allah akbar!” (Allah hatalmas!) kiáltással támadt a vallására utaló egyértelmű jeleket magán viselő, 62 éves áldozatára, akit a saját otthona előtt szúrt hasba.

A rendőrség – más sajtószerveknek – azonban nem erősítette meg, hogy ezek a szavak valóban elhangzottak a támadó szájából.

Hírdetés

Hajszálon múlt, hogy a támadó pengéje nem ért létfontosságú szervet.

A késelőt röviddel az erőszakcselekmény után őrizetbe vették. A lap úgy tudja, hogy az áldozat nincs életveszélyben, de sajtóinformációk szerint a férfit nagyon megviselték a történtek.

Az elkövető sajtóértesülések szerint már legalább egy hasonló bűncselekményt elkövetett 2010-ben, ám akkor mentális állapota miatt csupán pszichiátriai kezelésre ítélték.

Strasbourgban nagyjából 15 ezer zsidó él, ez a város lakosságának 5 százalékát jelenti.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »