Áll a bál Norvégiában a romániai cigány bűnözők miatt

Egy, a norvég köztévé által készített riport kiderítette, hogy a romániai cigány kéregetők jelentős része esténként bűnözéssel és prostitúcióval egészíti ki bevételét. A bánbandák ténykedése a lakosság és a politikusok körében is felháborodást okozott – írja a HotNews.ro hírportál.

Magyar Menedék - Soros

A riportot rámutat, hogy a bergeni kéregetők egy jelentős része esténként prostituáltnak áll (a drogkereskedelemben, prostitúcióban résztvevők számát 140 főre becsülik a hatóságok), a behálózott „klienseket” gyakran kirabolják, majd a pénz a romániai cigány bűnszervezet fejeseinek kezeiben köt ki, akik az így összelopott pénzzel kérkednek a közösségi hálókon. A prostituáltakat futtató romániai cigány gengszterek nyomorúságos körülmények között tartják alkalmazottaikat, gyakran egy lakásba húsz kéregetőt is bezsúfolnak.

Hírdetés

Az eset nagy felháborodást váltott ki lakosság körében, több kéregető is az illetékes szervekhez fordult a hazautazás reményében. A megromlott „munkakörülmények” oka, hogy a járókelők a riport hatására gyakran leköpik, becsmérlik a romániai cigány kéregetőket.

A rendőrség is igyekezett fellépni a bűnbandák ellen: Stavengerben lecsaptak a romániai cigány bűnszervezetek vezetőire, ennek hatására azonban a kéregetők és prostituáltak egyszerűen más városokba költöztek, vagy egyenesen Finnországba utaztak. Az is kiderült, hogy a cigány bűnbandák tagjait rokoni szálak fűzik egymáshoz, mi több, a legtöbben Gorj és Dolj megyékből származnak.

A riport egyik következménye, hogy a norvég miniszterelnök a koldulás betiltására tett javaslatot, azonban aligha valószínű, hogy sikerül törvényt alkotni, mivel ehhez nincs meg a kellő parlamenti többség, a liberális pártok pedig ellenzik a kéregetés krimianalizálását.

HotNews


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »