Áll a bál az Elk*rtuk mozikba kerülése körül

Áll a bál az Elk*rtuk mozikba kerülése körül

Kálomista Gábor gyurcsányi bosszút emleget amiatt, hogy a fővárosi mozik nem fogadják a filmet, a mozik szerint a közönség dönt egy film sorsáról.

Kálomista Gábor producer szerint a fővárosi fenntartású színházak el akarják lehetetleníteni – ahogy az Indexnek fogalmaz: ki akarják lőni a szemét – az őszödi beszéd kiszivárgásának eseményeit feldolgozó, október 21-én a mozikba szánt politikai krimit, az Elk*rtuk című alkotást. Szerinte egyértelműen politikai okokból.

Azt nyilatkozta, a bajok 2004-ben gyökereztek, amikor egy jó, de befejezetlen filmtörvény készült, nem fordítottak ugyanis figyelmet arra a jogalkotók, hogy az elkészült sok magyar film miként jut a közönséghez. Úgy látja, a Nemzeti Filmintézet is épp a forgalmazásba nem tud beleszólni, és egy rossz rendszer maradt végül hátra Andy Vajna filmügyi kormánybiztos halála után, aki úgy gondolta, „a piac szabályoz”, így az amerikai mozifilmek fölényben voltak.

Az Elk*rtuk filmet szerinte piaci alapon is indokolt lenne műsorra venni és ott tartani, mert nagy kampány előzte meg, sokan tolonganának érte a moziban.

Úgy érzi,

Gyurcsány Ferenc bosszúja

lehet a háttérben, aki talán megsértődött rá, hogy nem Hugh Grant játssza őt a filmben.

A vidéki mozikat szerinte szintén fenyegetik, hogy ne adják le az „őszödi alkotást”.

Hírdetés

Jelezte, a „cenzúrát” gyakorlók eltűnéséért mindent meg fog tenni a jövőben.

Az Index megkérdezte az elhangzottakkal kapcsolatban Buda Andreát, a Cinema City mozihálózat marketingigazgatóját, valamint Liszka Tamást, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatóját, arról érdeklődvén, milyen szempontok szerint vetítik ezt a produkciót az október 21-i premier után.

Liszka Tamás szerint

kiváló marketingfogás Kálomista Gábor „kirohanása”, hasonló a „Tiltott Csíki Söréhez”.

Kijelentette, a legnagyobb moziban, a Corvinban fogják naponta legalább egyszer vetíteni a filmet, és ezt úgy ígéri, hogy még nem láthatta a filmet, mert bízik a sikerében. Ez „kizárólag szakmai kérdés”.

Megérti, hogy „mindenki a tornasor elején szeretné látni a maga csemetéjét”, azzal kapcsolatban azonban megértést kér, hogy nagyon sok a filmpremier október végén.

Buda Andrea szerint minden film egyforma eséllyel indul, a közönség dönt egy film sorsáról.

Felhívta a figyelmet, hogy sok tárgyalás még csak most zajlik az Elk*rtuk körül, miközben az új James Bond-film bemutatása körül minden egyértelmű.

„Ezt a filmet ugyanúgy kezeljük, mint a többit” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »