Áll a bál a Jobbikban a zsidó-ügy miatt

Áll a bál a Jobbikban a zsidó-ügy miatt

Etikai vizsgálatot indít a Jobbik vezetése a párt vecsési szervezete ellen, mert a közösségi oldalán azt írta, hogy elhatárolódik attól, akinek olyan „eszement ötlete” támadna, hogy üdvözli a zsidóságot hanuka alkalmából – írja az Origo.

Ahogy azt korábban a Polgárportál is megírta,Vona Gábor pártelnök a zsidó ünnep alkalmából üdvözlő levelet írt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek és vezetőjének. Köves Slomó rabbit a Jobbik pártvezetésének üdvözlő levele meglepte, és zavarba is hozta. A rabbi válaszában megírta, hogy hatékonyabb lenne, ha a Jobbik vezetése üdvözlő gesztusát azokon a fórumokon hangoztatná, amelyeken eddig gyűlöletet keltett.

Szabó Attila vecsési jobbikos képviselő azt nyilatkozta az Origónak, hogy szó sincs arról, hogy ez nyílt szakítás lenne a pártvezetéssel, csak ezzel az egy gesztusával nem értenek egyet.

„Már számtalanszor békejobbot nyújtott a pártvezetés a zsidóságnak, amire mindig arcul köpéssel válaszoltak, ezért ennek semmi értelme” – fejtette ki Szabó Attila az álláspontját. Mint fogalmazott, lojalitásuk a Jobbik vezetése felé százszázalékos, „készek meghalni Vona Gáborért és a pártvezetésért”.

Hírdetés

A pártvezetés etikai vizsgálatot indít a vecsési tagszervezettel szemben, aminek akár kizárás is lehet a vége – válaszolta a lap megkeresésére Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, a zsidóságot hanuka alkalmából üdvözlő levél másik aláírója. A Jobbik közleménye úgy fogalmaz: „Vona Gábor etikai eljárást kezdeményezett a vecsési Jobbik Facebook-oldalán megjelent vallásgyalázó, a Jobbik és a párt elnöke álláspontjával teljesen szembeforduló nyilatkozat miatt. Az ilyen tartalmú megnyilatkozásnak nincs helye a pártban.”

Az Origo azt is megjegyzi, hogy a korábbi Betyársereg hátországa Vecsésen volt, majd miután betiltotta a bíróság a neonáci szervezetet, a Városi Nemzeti Szövetség Egyesületben (VNSZ) élt tovább az Átlátszó 2014-es cikke szerint. Korábban a Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt Szabó Attilát mint vecsési klánvezért mutatta be, a kuruc.info.hu pedig arról írt, hogy a VNSZ aktivistája volt, továbbá a később szintén betiltott Magyar Gárdával is szoros kapcsolatot ápolt.

Forrás: Origo

The post Áll a bál a Jobbikban a zsidó-ügy miatt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »