Alkotmányozási tervek: baloldaliak kacagnak balosokon

Alkotmányozási tervek: baloldaliak kacagnak balosokon

Megint az a fránya ATV – Kikacagta magát, kedves olvasó?

Érdekes helyzet tanúi lehettek azok, aki figyelemmel kísérték tegnap az ATV-ben Karsai Dániel alkotmányjogász és Kende Péter ügyvéd gondolatmenetét a baloldal nagy tervéről, a feles többséggel való alkotmányozásról. Aki ilyet mond az egyetemi vizsgán, az még egyszer nekifuthat.

Egyik urat sem lehet a kormány iránti rokonszenvvel vádolni. Kende Péter anno még kritikus könyvet is írt Orbán Viktorról. Mégis olyan szavak röpködtek az Egyenes beszédben a feles többségű alkotmányozásról, mint kapkodás, pánik, disznóság, Don Corleone, bornírtság, marhaság.

A baloldali televízió baloldali érzelmű megszólalói nem tudták eldönteni, hogy sírjanak vagy nevessenek, amikor végigszaladtak a természetesen szintén baloldali, Gyurcsány baráti köréhez tartozó, Márki-Zay által miniszterelnök-jelölti tanácsadónak felkért jogászokból álló közjogi testület eddigi teljesítményén, amelyet Fleck Zoltán jóvoltából ismerhetett meg a közvélemény. (Lásd: tegnapi cikkünk itt.)

Ilyen mondatok hangzottak el például:

1. Az a törésvonal látszik, hogy professzorok köre repked a jogrendszer fölött, és előáll ezekkel a fantasztikus ötletekkel. Gyakorló jogászt még nem hallottam, aki ezt az ötletet támogatta volna.

2. Azt az egyszerű problémát hogyan fogja megoldani az áprilisi törvénykezés, ha mondjuk a 60 százalékkal, tehát kétharmadnál kevesebbel elfogadott Alaptörvény vagy az Alaptörvény novelláris módosítása – amit nem ír alá a köztársasági elnök, hanem elküldi az Alkotmánybíróságnak, amely ki fogja mondani, hogy az eljárási szabályokat megsértették – hogyan fog valaha hatályba lépni?

3. Mondják meg nekem, hogyan fog ez megvalósulni a gyakorlatban. Létrehozunk párhuzamos ügyészséget, párhuzamos Alkotmánybíróságot jogellenesen, a tételes jog megsértésével. Hogyan vesszük rá azokat, akiknek a jogellenesen létrehozott jogszabályoknak engedelmeskedni kellene, hogy engedelmeskedjenek? Nem fog engedelmeskedni a rendőrség, a bíróság, az ügyészség, és megteheti.

4. Ha nem akarunk Don Corleonéhoz hasonló eszközökkel élni, hogyan fogják rávenni az új köztársasági elnököt, hogy a feles többséggel elfogadott Alaptörvényt aláírja? Az új elnök biztos hogy NER-kompatibilis lesz Áder lejáró mandátuma után is, hiszen a jelenlegi parlament választja meg.

5. Az Alaptörvény legitimitása ténykérdés. Nem utasítja el a társadalom többsége a NER-t, tetszik, nem tetszik. Az esetleges új kormány feles többségéről beszélünk, ezért áprilisban az emberek milliói úgy fognak szavazni, hogy a NER úgy, ahogy van, jó. Benne van az, hogy nem fog működni a kormányzás.

Hírdetés

6. Nagyon aggódom, hogy a leendő miniszterelnöknek ezeket a tanácsokat adják, és aztán erre kell majd szavazni áprilisban. Hát, nem szeretnék!

Majd a műsorvezetői kérdésre jön a legfontosabb válasz. Amikor kibújik a szög a zsákból, hogy ez az egész csak propaganda, szavazólelkesítés, hogy meg tudják csinálni, ezért szavazzanak a gyurcsányistákra.

Műsorvezető: Azzal lelkesítenek, ha nyerünk, akkor azonnal meg tudjuk csinálni.

Kende: Ez nem igaz. Határtalan felelőtlenség, és azt kell mondanom, hogy disznóság is.

Karsai: És akkor mi lesz három nap múlva, amikor kiderül, hogy mégsem sikerül?

Akkor ismételjük: mindezt baloldaliak mondják baloldaliakra egy baloldali tévécsatornán.

Azok, akik kormányzásra készülnek.

Kikacagta magát, kedves olvasó?

Horváth K. József

www.888.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »