Alkotmányos puccs?

 

Az eltérő gazdaságfilozófiát és részben eltérő értékrendet valló liberálisokat és kommunistákat (ideértve a magukat szociáldemokratáknak, illetve szocialistáknak nevezőket is) összeköti a baloldali eszmei alapállás: a hagyomány-, nemzet- és keresztényellenesség, a vidéki lakosság lenézése, a társadalommérnökség és a mindent erkölcsi szempontot elsöprő messianisztikus hév.

A baloldaliak tipikus népboldogítók. Boldoggá akarnak tenni mindenkit, még akarata ellenére is. Aki nem fogja fel az épp aktuális tanok üdvözítő mivoltát, azt szerintük „kényszeríteni kell, hogy szabad legyen”, miként egyikük, Jean-Jacques Rousseau írta alapművében, a „Társadalmi szerződésben”. Íróasztal mellett kiagyalt torz és az emberi minőség több fontos dimenziójáról tudomást nem vevő (ergo: emberellenes) elméleteikhez igyekeztek alakítani a valóságot mindig is, a maguk rögeszméit ráerőszakolni a társadalomra, bármennyi vérbe kerül. Az ideológiához idomítani a realitást.

A magyar kommunisták már a Kádár rendszer vége felé ideológia és program nélkül maradtak. A Szovjetunió vezetése is levette róluk a kezét fokozatosan. Bukásuk törvényszerű volt. Mivel a magyar érdekek szolgálata soha fel nem merült előttük reális alternatívaként, Moszkva helyett az euroatlanti világot uraló globális háttérhatalom látható képviselőinek kezdték a kegyét keresni s ezt teszik ma is.

Komprádorok voltak és maradtak.

Csak megbízót váltottak.

Eszmei síkon azt fújják, amit épp elvárnak tőlük. Most az LMBTQXYZ, BLM, migráns-pártiság szólamait, a nemzetközi balos fősodor egyre eszementebb kreténségeit.

Győzelemre készülnek 2022-ben, de azt látják, hogy alkotmányozó többségre nincs sok esélyük.

Hírdetés

S mit tesznek?

Ezúttal nem az ideológiához igazítják a valóságot, hanem az eltervezett lépésekhez gyártanak ideológiát.

Akadt is egy volt alkotmánybíró, aki szakmájának alapelvárásait megtiporva kitalálta az „alkotmányos puccs” fogalmát. Szerinte ezt történt, midőn a hatályos jogszabályoknak megfelelően a magyar országgyűlés elfogadta tíz éve az új alkotmányt, új nevén az Alaptörvényt.

Vörös Imre képes azt belehazudni az éterbe, hogy ellenzéki győzelem esetén feles többséggel is hatályon kívül lehet helyezni az Alaptörvényt.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és önjelölt miniszterelnök-potentát  

Vörös Imrére hivatkozik, de tovább is megy: ő politikai pereket rendezne a 2010 előtti jogszabályok alapján, nem ismerve el az elmúlt tizenegy év jogalkotását. Végső soron örvendhetünk, hogy nem IFA platókra hányná fel a szemben állók hulláit, mint írta egyik propagandistájuk, s mint tették ezt elődeik 1919-ben, majd a II. világháború után a kommunista hatalom kiépítésének idején – a kornak megfelelő eszközöket bevetve.

Nem véletlenül írta Márai Sándor, hogy: „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”

 

Borbély Zsolt Attila


Forrás:bzsa.blogspot.com
Tovább a cikkre »