Alkotmánybírósághoz fordul a baloldali ellenzék a túlóratörvény ügyében – a Fidesz igen meglepő magyarázattal állt elő

A munka törvénykönyve decemberi módosításának megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól a baloldali ellenzéki pártok. A Fidesz meglepő magyarázattal állt elő.

A MSZP-Párbeszéd az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt „eljárási törvénytelenségek” miatt. Az ellenzéki politikusok a „rabszolgatörvény” mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását – tették hozzá.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás – írták.

Hírdetés

Az MTI-hez eljuttatott közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

„Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért” – fogalmaztak.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy reagált, a munka törvénykönyve módosítása csak ürügy a balhékhoz és politikai akciókhoz. „Ezt maga Gyurcsány Ferenc vallotta be”. Soros György megkezdte európai parlamenti választási kampányát és a teljes ellenzék beállt Soros kampányába – írta a Fidesz.

(MTI – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »