Alkoholt árult, elvágták a torkát

Brutális videó került fel az internetre, melyen a híradások szerint az látható, hogy egy szélsőséges iszlamista elvágja egy kopt keresztény férfi torkát Egyiptomban, Alexandria városában. Az áldozat „bűne” állítólag mindössze annyi volt, hogy boltjában alkoholt árult.

Hírdetés

A biztonsági kamera felkavaró felvételen jól látszik, hogy a később kopt keresztényként azonosított férfi gyanútlanul üldögél és cigarettázik üzlete előtt. Majd a sötétből a háta mögé lép egy ember, megragadja a fejénél fogva, brutálisan elvágja a torkát, és elrohan. A kamera még azt is rögzítette, hogy az áldozat a nyakához kap, melyből ömlik a vér, és menekülni próbál. A támadást azonban már nem élte túl. A tettest a hatóságok letartóztatták, a helyi média szerint egy szélsőséges iszlamistáról van szó.

Egyiptomban nem szokatlan, hogy egyes üzletekben, éttermekben alkoholt is árulnak. Különösen igaz ez az olyan északi nagyvárosokra, mint a „nyugatos” Kairó és Alexandria, ahol rengeteg a turista, és nagy számú kopt keresztény él.

Decemberben Kairóban robbant bomba az egyik kopt keresztény katedrálisnál, a merényletben 25-en vesztették életüket. A támadásért az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget. A terrorszervezet Egyiptomban is jelen van, a Sínai-félszigeten vetették meg a lábukat. Valószínűleg ők követték el a Sarm es-Sejkből Szentpétervárra tartó repülőgép elleni terrortámadást is, amely 224 életet követelt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »