Alkímia, Isaac Newton és a hármas szám titkos kódja

Alkímia, Isaac Newton és a hármas szám titkos kódja

A 17. század egyik legmeghatározóbb tudósa Isaac Newton volt. Newton fektette le a modern fizikai lapjait: a mozgás három törvényét, ugyanakkor sok ember nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy rendkívül misztikus ember volt, aki módfelett érdeklődött az alkímia iránt.

 

 

Iratai között találunk filozófiáról, csillagászatról, matematikáról szólókat, valamint egy ősi „Smaragdtáblának” vagy Smaragd Táblának, vagy Tabula Smaragdinának nevezett ókori dokumentumot, mely évszázadokon át lenyűgözte az alkimistákat. Úgy vélik, hogy ez több tábla egyike, mely az alkímiai gyakorlatról és az az univerzum titkairól szóló információkat tartalmaz.

 

Azt mondják, hogy smaragdtáblák a világmindenség teljes tudását felölelik. A transzmutáció ősi bölcsessége, a kozmosz és a hosszú élet titkai mind benne vannak. A tudósok szerint ezeket a táblákat a Nagy Piramisban találták több ezer évvel ezelőtt. Azonban a táblákra írt egyik mondat keltette fel a figyelmemet: „Három a nagy misztérium, mely a nagy egyből ered”, így alapvetően a hármas szám kapcsolódik az univerzumhoz és a kozmoszhoz.

 

 

A bölcsesség, a tudatos éberség és a hatalom mind a hármas szám kölcsönhatásából ered.

 

Ha valaki képes volna megszerezni ezt a tudást, akkor az élet mesterévé válna. Olyan mesterré, aki a halál felett uralkodik, valamiféle természetfeletti lénnyé alakulna, egy olyan szuperlénnyé, aki gyakorlatilag bármit megtehet.

 

A Smaragdtábla latin szövege Newton fordításában olvasható. (De Alchimia, Chrysogonus Polydorus, Nuremberg 1541)

Hírdetés

 

Igaz, hazugság nélkül való, bizonyos és leginkább igaz.Hogy ami lent van, megegyezik azzal, ami fent van, s ami fent található, megegyezik a lentivel, hogy az egyetlen dolog csodája megvalósíthasson.S mivel minden teremtés az egy közvetítése által lett és keletkezett, ezért minden teremtés ebből az egyből született átalakulás útján.A Nap az atyja, a Hold az anyja, a szél hordta méhében, a föld a dajkája.Íme, a világ minden tökéletességének nemzője.Ereje és hatalma teljes, amikor földdé alakul.Válaszd el a földet a tűztől, a finomat a közönségestől szelíden és nagy szorgalommal.A földről az égbe emelkedik fel, majd leszáll a földre, és befogadja a magasabb rendű és az alacsonyabb rendű dolgok erejét.Ezen az úton tiéd lesz a világ dicsősége.S ezáltal minden sötétség eloszlik előled.Ereje mindenekfelett való. Mivel minden finom dolgot legyőz és minden szilárd dolgon áthatol.Így lett a világ megteremtve.Ebből származnak és belőle erednek a csodálatos átalakulások, s ezeknek ez az útja (vagy a folyamata). Azért hívnak engem Háromszor Hatalmas Hermésznek, mivel az egész világ filozófiájának három része a birtokomban van.Amit a Nap működéséről elmondtam, teljes és befejezett.

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/alchemy-isaac-newton-and-the-secret-code-of-the-number-three/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »