Alkalmi bélyeg és kiállítás tiszteleg Pollack Mihály születésének évfordulója előtt

Alkalmi bélyeg és kiállítás tiszteleg Pollack Mihály születésének évfordulója előtt

Alkalmi bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta Zrt. és Pollack 250 címmel kiállítás nyílt szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM), a 19. századi magyar építészet egyik legnagyobb alkotója születésének 250. évfordulója alkalmából.

Lázár János magyar építésügyi és közlekedési miniszter a kiállítás megnyitóján kiemelte: Pollack Mihály a 1848-as szabadságharc kitöréséig intenzíven részt vett a klasszicista Pest megtervezésében. Nevéhez a középületek mellett számos oktatási, tudományos, szociális épület fűződik, köztük a régi Vigadó, a Ludovika, és az ő tervei alapján jöttek létre a MNM és környékének épületei, valamint a Sándor-palota

Hírdetés

– hívta fel a figyelmet Lázár János, aki bejelentette azt is, hogy a tárca anyagi támogatást nyújt az NMN épületében lévő szoborfülkék hiányzó frízeinek és szobrainak a felújítására.

Az évforduló alkalmából a Magyar Posta Zrt. a múzeum gyűjteményének hat műkincsét ábrázoló bélyegblokkot adott ki – jelentette be a Magyar Posta Zrt. alelnöke, Hegmanné Nemes Sára.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »