Alkalmatlan a Közgép

A bíróság megállapította, hogy a Közgép alkalmatlan a Győr-Gönyű kikötőhöz kapcsolódó munkák elvégzésére – közölte a Közbeszerzési Hatóság (KH) csütörtökön.

A hatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, az elsőfokú bíróság csütörtökön megállapította, hogy a Közgép nem felelt meg az előírt alkalmassági követelményeknek, ezért az ajánlata érvénytelen.

Hírdetés

A per tárgya volt továbbá a hamis adatközlés miatti kizárás, ebben a kérdésben a bíróság nem jogerősen részben megváltoztatta a Közbeszerzési Döntőbizottság és az ajánlatkérő döntését – tette hozzá a hatóság.
    
A KH jelezte: a tanú, azaz a Közgép közbeszerzési igazgatójának vallomása szerint csak a tárgyaláson ismerte meg, hogy az alkalmassági feltétel igazolására általuk beadott adatok nem felelnek meg a valóságnak. Erre alapozza a bíróság, hogy a hamis adatközlés miatti kizárás nem volt jogszerű.
    
Közleményében a hatóság ismerteti: ugyanakkor a bíróság az ítélet indokolásában kiemelte, a Közbeszerzési Döntőbizottság helytállóan mutatott rá, hogy hamis adatszolgáltatásnak csak akkor van helye, ha az a verseny tisztaságát veszélyezteti, vagy jogtalan előny szerzését célozta meg.
    
A KH álláspontja szerint egy pályázónak tisztában kell lennie az általa beadott adatok valóságával, így a kérdéses műszaki paraméterekkel, hiszen ez szükséges az érvényes ajánlattételhez.
    
A Közbeszerzési Döntőbizottság nem ért egyet az elsőfokú bíróság ítéletének azzal a részével, amely részben megváltoztatta a döntést, ellene a törvényes határidőn belül fellebbezést nyújt be – közölték.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »