Aljas lépésre szánták el magukat Márki-Zay Péterék

Aljas lépésre szánták el magukat Márki-Zay Péterék

Egy nappal a jubileumi tanévnyitó előtt felfeszítették a tantermek ajtajait és kicserélték a zárakat

Totális háborút indított Márki-Zay Péter polgármester a református iskolák ellen – adta hírül a Promenad24.hu. Megírták, hogy a tanévnyitó előtti nap, még szerdán a hódmezővásárhelyi önkormányzat munkatársai felfeszítették a tantermeket, és kicserélték a zárakat a református általános iskola által használt épületben, hogy kizárják azokból a diákokat és tanáraikat. A 30. jubileumi tanévet kezdő iskola igazgatónője, Gilicze Judit szerint maga a rémálom, amiben élnek. Márki-Zay Péter négyszáz gyerek ellen indított totális háborút, amiben minden eszközt bevet.

– Amire délután négy óra körül ideértem, hogy a tanévnyitó előtt még ellenőrizzem az utolsó simításokat, az önkormányzat munkatársai Petrovics György aljegyző vezetésével már három tanterem ajtaját kinyitották, és kicserélték a zárakat. Éppen a negyedik terem ajtaját kezdték feszíteni – mondta el a Promenad24.hu-nak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója. Gilicze Judit azt mondta, a február elején aláírt, módosított használati szerződés szerint jogszerűen használják a földszinti helyiségeket is, három kisebb termet, egy tánctermet és a hozzá tartozó öltözőket és sportszertárat.

Hírdetés

Úgy fogalmazott, hogy ha ezt a tulajdonos önkormányzat vitatja, akkor a jogvitát bírósági úton kellene rendezni, nem úgy, hogy egy nappal a tanévnyitó előtt termeket feszítenek fel, foglalnak el, zárakat cserélnek ki.

– Egy jogállamban nem ez a megoldása egy vitás kérdés rendezésének, a tulajdonos nem vehet el önkényesen helyiségeket, a bérlőknek is vannak jogai – hívta fel rá a figyelmet az igazgató. Gilicze Judit kifejtette: az önkormányzat által most elfoglalt, lefoglalt termek, helyiségek fontos oktatási célokat szolgálnak, hiszen számos csoportbontásos órát tartanak itt, de van, ahol tanszereket, egyéb oktatási felszereléseket is tárolnak.

Az igazgató kitért arra, hogy a polgármester és a városházi média hónapok óta kelti a hangulatot a református iskola ellen a legképtelenebb vádakkal, miközben ők jogszerűen használják a Petőfi utca 6. szám alatti épület emeleti termeit és az érintett földszinti részt is. Mint mondta, eddig a fenntartó egyházközséggel együtt nem akarták felvenni a kesztyűt, nem akartak nyilatkozatháborúba bocsátkozni.

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »