Alig két nappal Orbán imája után kiesett egy hatalmas kő a Siratófalból

Alig két nappal Orbán imája után kiesett egy hatalmas kő a Siratófalból

Alig két nappal az után, hogy Orbán Viktor és neje a Siratófalnál imádkozott, ma hajnalban kifordult a több mint két évezred óta álló falból egy hatalmas méretű, úgynevezett herodeánusi faragott kő, s az imádkozóknak fenntartott térségen landolt. A nagyméretű kő egy ott imádkozó nő közvetlen közelében ért földet. Az asszony úgy megijedt, hogy pánikszerűen, futva menekült el a helyszínről. A szikladarab csupán néhány órával a zsidók Áv hónap 9-i gyásznapján szokásos, a Siratófal előtti térségen nagyobb tömeg által megejtett imádság után zuhant le a magasból – írja a Jediot Áháronot című izraeli újság.

Az Orbán Viktort két nappal ezelőtt a fal tövében megáldó Smuél Rabinowitsh, a Siratófal rabbija a Jediot Áháronotnak az esetre reagálva kijelentette:

Rendkívüli és ritkán előforduló eset történt. Évtizedek óta nem fordult elő ilyesmi. Az a tény, hogy ilyen nagyméretű szikla mindjárt Áv hónap 9. után lezuhant, amely napon mindkét szentélyünk lerombolását gyászoljuk, olyan gondolatokat ébresztenek bennünk, amelyeket az emberi lélek képtelen felfogni, s egyben lelki számvetésre is késztet bennünket.

Hírdetés

Amint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor pénteken látogatott el a Siratófalhoz, s azt mondta, hogy a legutóbbi, 2015-ben ott megejtett imáját meghallgatta az Isten.

Lévai Anikó, a miniszterelnök neje pedig azt mondta az izraeli sajtó képviselőinek, hogy szeretne még tovább maradni, és imádkozni a Siratófalnál.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »