Ali leszúrt egy nőt Düsseldorfban, de nem lehet rá haragudni, mert menekült is, értelmi fogyatékos is

Ali leszúrt egy nőt Düsseldorfban, de nem lehet rá haragudni, mert menekült is, értelmi fogyatékos is

Előre kitervelt emberölés gyanúja miatt nyilvános körözést adott ki a németországi Düsseldorf rendőrkapitánysága kedden egy értelmi fogyatékossággal élő iráni férfi ellen.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros rendőrkapitányságának és ügyészségének közös közleménye szerint a 44 éves Ali Akbar Shahghalehet egy olyan, Düsseldorfban hétfőn közterületen történt késes támadásnak az elkövetésével gyanúsítják, amelyről beszámolt számos helyi és országos médium, például a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A WDR jelentése szerint a feltételezett elkövető 50 százalékos súlyosságú értelmi fogyatékossággal él. A későbbi szakértői vizsgálatok alapján döntik majd el, hogy ez a körülmény befolyásolja-e büntethetőségét.

Hírdetés

Az áldozat egy 36 éves egyedülálló nő. Ismerte feltételezett gyilkosát, aki a lakása közelében dolgozott egy kisboltban, Düsseldorf Bilk nevű városrészében. A nyomozás első megállapításai szerint baráti viszonyban voltak, erre utal például, hogy a gyanúsított a közelmúltban egy kánikulai napon szerzett neki egy ventillátort.

A férfi a gyanú szerint hétfő kora reggel a nyílt utcán hátulról rárontott a nőre, késsel többször megszúrta. Az áldozatot kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A támadó eltávozott a helyszínről, egy járókelő és egy kerékpáros utána indult, őket késével megfenyegette, majd elmenekült, azóta nem látták, és a rendőrség nem jutott a nyomára.

A rendőrség a fényképes körözés tájékoztatójában kiemelte, hogy nem szabad a gyanúsított feltartóztatásával próbálkozni, mert előfordulhat, hogy még nála van a kés, és azonnal riasztani kell a rendőrséget, ha valaki meglátja.

A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A gyanúsított iráni állampolgár 2001 óta él Németországban, és 2010 óta menekült jogállásban van.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »