Álhírekkel fertőzte a nyilvánosságot a gyurcsányi feleség

Álhírekkel fertőzte a nyilvánosságot a gyurcsányi feleség

Dömötör Csaba helyretette Gyurcsányné “ordas hazugságait” a járványhelyzetről. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára videójában bemutatja Gyurcsányné valótlan állításait, majd tételesen cáfolja őket.

Keményen helyretette Dömötör Csaba az álhíreket terjesztő Gyurcsánynét

A gyurcsányi feleség nagyokat lódított – MH/Bodnár Patrícia

Gyurcsány Ferenc felesége egyetlen beszédében annyi kamuhírt elindított, hogy simán elmehetne álmentősnek – tette hozzá a videó végén Dömötör, kiemelve: ha a járvány második hullámában sem segítik az összefogást, akkor legalább azt az egyetlen pici dolgot tegyék meg, hogy nem terjesztenek álhíreket.

Gyurcsányné egyetlen beszédében annyi kamuhírt elindított, hogy simán elmehetne álmentősnek – mondta szerdán megosztott Facebook-videójában Dömötör Csaba. A miniszterhelyettes bejegyzésében tételesen cáfolta a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének, Dobrev Klárának a vírushelyzettel kapcsolatban megfogalmazott valótlan állításait.

Dömötör Csaba Facebook-videójában elöljáróban megjegyzi, azt már megszokhatta a magyar társadalom, hogy az álhírek együtt terjednek a vírussal, ugyanakkor hozzátette: azt nem akarjuk megszokni, hogy ezeket baloldali politikusok terjesszék.

Mint kifejtette, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője egy hétvégi beszédében három álhírt is elindított, amely Dömötör véleménye szerint “szintlépés az őszödi politikában”. Dobrev Klára az alábbi állításokat fogalmazta meg:

– 10 tesztből nyolcat az emberek a saját zsebükből fizetnek ki;

Hírdetés

– az egész világ átállt a tömeges, ingyenes tesztelésre;

– egyedül Magyarország nem segít, ha valaki bajba kerül a válság miatt.

Dömötör Csaba a DK politikusainak szavaira reagálva kijelentette: az eddig Magyarországon elvégzett több, mint 630 ezer teszt túlnyomó többsége ingyenes volt, ugyanis ha a hatóságok, kórházak vagy háziorvosok kérik a tesztelést, azért nem kell fizetni. Kiemelte: a tesztelésekkel kapcsolatban nincs egységes gyakorlat sem a világon, sem az Európai Unióban; a legtöbb országban – Magyarországhoz hasonlóan – azokat tesztelik ingyen, akik tüneteket mutatnak. Dömötör Csaba megjegyezte: az esetek többségében a tagállamok – hazánktól eltérően – hatósági árat sem szabnak meg, így, aki tünetmentesen igényel tesztelést, akár 60-70 ezer forintnak megfelelő összeget is ki kell fizessen. A miniszterhelyettes végezetül felsorolta azokat a munkahely- és gazdaságmentő intézkedéseket, amelyeket a kormány a vírsuhelyzet enyhítésére hozott. Többek közt megemlítette

– a munkahely-védő, munkahely-teremtő bértámogatást;

– a beruházási támogatást;
 
– az ingyenes képzéseket;

– a nulla százalékos munkahelymegtartó hitelt;

– az adócsökkentéseket;

– illetve a jövő júniusig meghosszabbított hitel-moratóriumot.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott, összességében csak a bértámogatás több, mint negyedmillió dolgozónak segített, ezért “ordas valótlanságnak” nevezte, hogy az állam nem segít az embereken.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »