Alföldi Róbert szívbemarkolóan búcsúzik Tordy Gézától

Alföldi Róbert szívbemarkolóan búcsúzik Tordy Gézától

A 85 éves korában elhunyt színésztől számos kollégája és pályatársa megrendülve búcsúzott.

A Blikk most Alföldi Róbertet idézi, aki a hivatalos Facebook-oldalán köszönt el tőle.

„Nem voltunk olyan klasszikus tanítvány – mester viszony, de valahogy mégis nagyon fontos dolgok történtek velem miatta, neki köszönhetően. Amikor bekerültem a Vígbe – nagyon fiatalon –, azonnal fontos nagy szerepet kaptam egy emberileg nagyon fontos előadásban, a Nagy Romulusban, Kernnel. Aztán Horvai Pista bácsi rendezte az Utazás az éjszakában-t, és ott Géza volt az apám – meg persze Rudi, meg Juci.

Hírdetés

Nagyon fontos volt vele játszani…

Aztán egyszer csak a Budapesti Kamarában az Amerikai Elektra Adéllal, Horváth Lilivel.

„Valamit nagyon megtanultam. Valahogy nagyon a lelkisége maradt meg bennem ezeknek az előadásoknak. Meg az emberek, akikkel csináltuk. Igazán mélyen találkoztam velük akkor, és ez azóta sem múlt el. És ezt Gézának köszönhettem. Persze megint magamról írok, miközben Géza halt meg.” – írja még.

Szerettem és tiszteltem őt, nagyon szerettem a szenvedélyét, a röhögését, a hedonizmust, a tudását, az igazi klasszikus nagy tehetségét. Ritkán találkoztam vele miután visszavonult ….keserű volt, de erős, kemény és gyönyörű. Igen, drága Géza, szerettelek, szemérmesen, de szerettelek. Mélyen megrendít és fáj, hogy meghaltál. Köszönök mindent, remélem most már azért egy kicsit jobb kedvű vagy. Isten veled, Tordy Géza! – zárta sorait Alföldi Róbert.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »