Alexander Rahr professzor: az USA-t nem Trump irányítja

Alexander Rahr professzor, Kelet-Európa szakértő korábban a Szabad Európa/Szabadság Rádió, majd a kaliforniai Rand Corporation nevű nagyhírű agytröszt elemzője volt. Most azt mondja, hogy az USA-ban „lopakodó puccs ment végbe”, és „Donald Trump elnök ténylegesen már nincs hatalmon. A világ egyetlen szuperhatalmának bel- és külpolitikai döntéseit mások hozzák”

Ezután: „Nem kell összeesküvés-elméletekben hinni ahhoz, hogy lássuk, Trumpot, aki noha még de jure elnök, a valóságban a kongresszus már rég megfosztotta hatalmától. A választási kampány idején tett egyetlen ígéretét sem tudta megvalósítani. Trump saját országában kilövendő vad lett. Az amerikai médiában minden politikai lépését kigúnyolják; az amerikai bíróságok kritikusan megkérdőjelezik és megállítják; az amerikai titkosszolgálatok úgy üldözik, mintha valóban ellenséges ügynök lenne. Hosszú ideig pszichésen ezt az állapotot nem fogja tudni elviselni”.

Trump ide-oda csapódik, vak akcionizmusba menekül és esetlen szabaduló ütéseket végez, hogy ellenfelei fogásától megszabaduljon. Hol a Szíria elleni háborúra tüzel, hol Észak-Korea ellen, majd hirtelen Afganisztán a célpontja. Fenyegeti Kubát, Iránt, de a washingtoni eliteknek, akik meg akarják fosztani hatalmától, egy más, messzemenőbb stratégiai ügyrendjük van.

Nekik az első Oroszország, az egyetlen hatalom, amely katonailag Amerikával a világuralomért versenyezni tud, azaz az 1. számú ellenség. Trumpnak temetnie kell komoly kísérletét, hogy ismét közeledjen Oroszországhoz.
Védelmi minisztere Ukrajnát pedig fegyverekkel látja el, és a kelet-ukrajnai konfliktust fel akarja szítani.

Az amerikai establishment a dühtől megvakult Oroszországgal szembeni gyűlöletében.

Kérdés, hogy mit csinálnak az európaiak? Hallgatnak. Mintha őket mindez nem érintené.

Hírdetés

Moszkva nem hallgat. Egyre inkább közeledik Pekinghez.

De vajon kinek van a tulajdonképpeni hatalma a világ legerősebb országában? Ki a világ leghatalmasabb embere?

Vajon az agytumoros John McCain szenátor, aki a kongresszusi többséget irányítja, vagy Hillary Clinton a kulisszák mögött, vagy valaki az amerikai titkosszolgálatokban? Vagy valamilyen elbújt kollektív vezetés? Netán az amerikai liberális establishment egyszerűen annyira konszolidálódott belülről, hogy a Trump elleni puccsot ilyen könnyen végrehajthatták?

A liberális erők ujjonghatnak. Legyőzték az ellenálló elnököt.

És mi lesz most? A nyugati cégek megbüntetése, ha Oroszország működnek együtt? NATO csapatösszevonások Oroszország határainál? Globális rendszerváltoztatási politika?

„És mit teszünk mi egy olyan Amerikával, amely állandóan kiszámíthatatlan?”, kérdi esszéje zárómondataként Rahr professzor.

RUSSLAND NEWS – lovasistván.hu – hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »