Alex Soros szerint az apja minden idők legjobbja. De miben?

Alex Soros szerint az apja minden idők legjobbja. De miben?

Felháborító vélemény!

Soros György amerikai tőzsdespekuláns csütörtökön, augusztus 12-én ünnepelte a születésnapját.

Soros 91 éves lett.

A Soros-birodalom trónörököse, Alexander Soros az Instagram-oldalán köszöntötte édesapját.

– írta Soros fia.

A bejegyzésből azonban az nem derül ki, hogy Soros pontosan miben is a legjobb, ezért csak tippelni tudunk.

Adóelkerülés

A ProPublica nevű nonprofit oknyomozó újságírói szervezet jelentéséből kiderül, hogy Soros

Soros hatalmas vagyonát kezelő Soros Fund Management

Forbes pénzügyi magazin szerint

Hírdetés

Azonban a filantróp volt ennél sokkal gazdagabb is. Még 2017-ben vagyonából 18 milliárd dollárt utalt át az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF). Akkor még az Index is azzal a címmel számolt be a műveletről, hogy Az adófizetést akarhatta megúszni Soros, ezért tömte ki az alapítványait”.

Pénzügyi támadások

Fekete Szerdaként emlegetik 1992. szeptember 16-át, amikor Soros György bedöntötte a brit fontot. A spekuláció, amivel a milliárdos világszerte hírhedtté vált, több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta. Az akció után a brit jegybank nem tudta tartani az árfolyamot és ki kellett lépnie az európai árfolyam-mechanizmus rendszeréből.

Soros nem csak a fontot támadta, hanem az olasz lírát is.

Korabeli híradós tudósítások szerint a spekuláció hatására a líra 30 százalékot veszített értékéből, valamint az Olasz Nemzeti Bank 48 milliárd dollárt költött el hiába a líra megvédésére. Bettino Craxi, egykori olasz miniszterelnök szerint nem is lehet tudni,

2008. október 9-én Soros György megtámadta Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankját, az OTP Bankot. A shortolás következtében a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX) 7,1 százalékos mínuszban zárt, a forint rohamosan gyengült, illetve az állampapír kereskedés is szinte teljesen leállt. A BUX hirtelen esése szinte teljesen annak volt köszönhető, hogy az OTP részvényei esni kezdtek.

2017-ben a holland piaci felügyelet rendszerhiba miatt 2012-ig visszamenőleg nyilvánosságra hozta, mely spekulatív alapok fogadtak részvényárak esésére. Az adatok hamar eltűntek, a lebukottak között szerepelt Soros György alapja, amely a holland ING bank ellen fogadott. Mivel a spekulatív alapok titokban akarják tartani a shortolást, ezért általában 0,3-0,5 százalékos mértékű esésre fogadnak, amit már nem kell nyilvánosságra hozniuk. Sorosék az ING részvényértékének 0,3 százalékának esésére tettek a kiszivárgott adatot szerint.

A migráció segítése

2015-ben Soros György a saját szócsöveként használt Project Syndicate nevű honlapon publikálta tervét a migránsválság megoldására. Az írásban Soros többek között arról értekezett, hogy az Európai Unió évente 1 millió migránst kellene befogadjon (később csökkentette a számot) és még pénzzel is segítenie kellene a bevándorlókat.

Mint tudjuk, Soros György dollárt milliókkal pénzel különböző migránsbarát szervezeteket világszerte.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 2016-ban jelentette be, hogy

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »