Aleppói lelkész Obamának: a Nyugat gyilkol meg bennünket!

Aleppói lelkész Obamának: a Nyugat gyilkol meg bennünket!

 

nasir

 

Máltai számítógép dönt majd a migránselosztásról (EUobserver); ha TTIP, akkor nagy robajjal dől össze az EU (Independent); Bécs: azonnal deportálják a bűnöző migránsokat (Kurier); már Olaszországban is OK a bolti lopás (NYT); Izrael képviseletet nyithat a NATO-nál, stb.

 

PROPAGANDASCHAU

Ibrahim Naszir, Szíria nyolcezer éves múltjára visszatekintő Aleppo városa evangélikus lelkésze Obama amerikai elnökhöz fordult nyílt levelében és ezt kérdezi tőle: „Ezek az ön emberiességi normái? Hogy nézze, miként ölnek meg embereket Aleppóban? Ahogyan babák meghalnak édesanyjuk méhében? Kereszténységünk része, hogy csak nézzük, miként gyilkolnak meg terroristák embereket abban az országban, ahol Jézus Krisztus élt, dolgozott, tanított és csodákat tett?…Aleppóban az embereket e pillanatban a Nyugat banditái és fegyverei gyilkolják le. E fegyvereket Szaúd-Arábia, Katar és Törökország arra használja, hogy olyan embereket öljenek meg, akik hisznek Istenben, hazájukban és az emberiség értékeiben…Kérem, mentse meg Aleppót! Mentse meg Szíriát! Támogassa törvényes katonaságunkat, amely megvéd bennünket. Nem csak Szíriát védi, hanem az egész világ emberiségének értékeit. Köszönöm!”

EUOBSERVER

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első számú alelnöke bejelentette, hogy a jövőben a menekültek elosztását és máltai számítógépre bízzák, jelenti az uniós ügyekre szakosodott portál.

 

INDEPENDENT

A brit hírportál felteszi a kérdést, vajon a TTIP dokumentum kiszivárogtatása a végét jelenti-e az USA-Európa szabadkereskedelmi megállapodásnak? A 248 oldalnyi dokumentum szövege azt mutatja, hogy az amerikai nagyvállalatoknak példa nélkül álló hatalmat adnak arról, hogy a jövőben milyen közegészségügyi vagy biztonsági szabályokat vezessenek be. „Ha bármely európai kormány merészelne olyan törvényeket hozni, amelyekkel a társadalmi vagy környezetvédelmi normákat növeli, a TTIP az amerikai befektetőknek jogot ad, hogy nyereség elmaradásért pereljenek.” A nyilvánosság most láthatja, hogy az Európai Bizottság a sötétben mit tesz. Utat nyit amerikai óriásvállalatoknak nem tisztességes versenyre. Hivatalos statisztikák szerint legalább egy millió munkahely vész el a TTIP közvetlen eredményeként. Európa politikusai egyre-másra határolódnak el a TTIP-től. A francia elnök és Sigmar Gabriel német alkancellár is nemet mondott rá. Az EU elhagyására készülő britek látják, hogy a TTIP-et tárgyalók milyen megvetéssel kezelik Európa népeit, „ami igen hatásosan emlékezteti őket a demokráciadeficitre Európa szívében”. A kiszivárgott dokumentum az EU vezetőinek két lehetőséget adnak. „Vagy azonnal felhagynak a TTIP tárgyalásokkal, vagy pedig megkockáztatják, hogy az európai projekt hangos robajjal omoljon össze.”

 

KURIER

Azután, hogy szerda éjjel Bécs-Ottakringben egy 21 éves kenyai vasrúddal ölt meg egy 54 éves asszonyt, ismét fellángolt a vita politikai síkon a bűnöző külföldiek azonnal kitoloncolásáról. Johann Gudenus, Bécs szabadságpárti alpolgármestere kijelentette, az ilyen embereket minden további teketória nélkül ki kell toloncolni, írja az osztrák bulvárlap.

DEUTSHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tegnap Moszkvában közölte: az év végéig két új hadosztályt fognak állomásoztatni az ország nyugati részén és egy új hadosztályt a déli katonai körzetben. Oroszország ezzel reagál arra, hogy a NATO megerősíti kelet-európai katonai jelenlétét, írja a német gazdasági-politikai hírportál.

x             x             x

A német adófizetőknek kell finanszírozniuk az ukrajnai propagandaadót” címmel megjelent cikkben az olvasható, hogy az ukrán Hromadszke tévéadót nyugati kormányzati hatóságok és cégek támogatják. Az állomás  oroszellenes propagandára szakosodott. Eddig azonban nem volt ismert, hogy e támogatások milyen összegűek. Ezt tette most közzé  az amerikai Forbes magazin. A felsoroltak között található a Kanadai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség, az ukrajnai holland nagykövetség, a kaliforniai Internews Network, a Svájci Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség, a Svéd Nemzetközi Liberális Központ, a német kormány az ukrajnai német nagykövetségen keresztül és az Európai Unió ukrán delegációs irodája. A Forbes szerint az adó „a Moszkva és a nyugati világ közötti információs háború jelképe”.

x             x             x

Egyre virágzóbb a hamisított útlevélüzlet Törökországban. Egy hamis útlevélért 7-15 ezer dollárnak megfelelő összeget kérnek, jelentette a török rendőrség. Ha a törökök vízummentesen léphetnek az unió tagországaiba, a hamisított útleveleket is felhasználhatják maguk igazolására.

x             x             x

t hétig kísérleti jelleggel Rómában és Milánóban kínai rendőrök megszokott egyenruhájukba öltözve járőröznek a városban, hogy növeljék a Kínából érkezett turisták biztonságérzetét. Négy rendőr áll munkába, akiket olasz rendőrök képezték erre a feladatra Pekingben A tesztelés május 13-án kezdődik.

 

WORLD BULLETIN

A NATO brüsszeli központjában bejelentették, hogy Izrael állandó irodát nyithat a katonai szervezet parancsnokságán. A lépést rendkívül intenzív izraeli diplomáciai lobbizás előzte meg.

 

FOREIGN POLICY

Volodimir Viatovics fiatal ukrán történészt nevezték ki az ukrán levéltár élére. Most minden erejével azon van, hogy fehérre mossa az ukrán történelmet: megsemmisít minden olyan iratot, amely az ország „rasszista és véres történelmét dokumentálja, beleértve a pogromokat és az etnikai tisztogatást”, írja az amerikai külpolitikai magazin online portálja.

 

THE NEW YORK TIMES

Az olasz legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy szupermarketből az élelmiszerlopás nem bűncselekmény, ha valakinek nincs fedél a feje fölött és éhes. A legfelsőbb bíróság ezzel megsemmisített egy tavaly februári ítéletet, mely hat hónap börtönre és 100 euró bírságra ítélt egy ukránt, amiért 4,07 euró értékű sajtot akart elvinni egy szupermarketből fizetés nélkül, számol be hosszan az esetről a vezető amerikai lap.

 

THE DAILY TELEGRAPH

Most derített fényt a brit lap arra, hogy a Munkáspárt nem két, hanem – titokban – ötven tagját függesztette fel antiszemita és rasszista megjegyzések” miatt. Jeremy Corbyn, a párt elnöke most éli át pártvezetése egyik legveszélyesebb időszakát, áll a brit lap cikkében.

 

THE WASHINGTON POST

Ajalet Saked izraeli igazságügyi miniszter az amerikai lapnak adott interjújában hangsúlyozta, korábban a zsidókat, most Izraelt támadják, de ugyanazon okokból, vagyis Izrael bírálata az új antiszemitizmus.

 

ANTIWAR

„Miért neheztel ránk Oroszország?” címmel a háború ellenes portál Patrick Buchanan történész, Nixon volt amerikai elnök beszédírója cikkét közli arról, hogy az amerikai hadihajók és harci gépek milyen közel hatoltak a balti tengeri orosz enklávéhoz, Kalinyingrádhoz. Az amerikaiak azt mondják, hogy a határ mentén felsorakoztatott csapatok hadgyakorlata „rendkívül provokatív magatartást” mutat. De akkor az amerikai hadigépezet Balti-tengeri akciói nem azok? – teszi fel a kérdést Buchanan.

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »