Aleppo: Teljes jelentés a hadszíntérről a tartományi fővárosban

Aleppo: Teljes jelentés a hadszíntérről a tartományi fővárosban

A Szíriai Arab Hadsereg a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) és a Baasz Dandárok (Liwa Al-Baath) támogatásával nagy erejű támadást hajtott végre az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszlamija) nevű terrorista koalíció fegyveresei ellen Aleppo városának Khan Tuman negyedében, megsemmisítve 4 darab DSK típusú nehézgéppuskákkal felszerelt kis tehergépkocsit és megölve 9 vahabita terroristát mielőtt nyugati irányba tört előre. A harcok jelenleg felerősödtek a Khan Tuman negyedben, két hónap kisebb összeütközések után.

Az Iszlám Front fegyveresei folytatták ellentámadásukat Al-Burejdzsben, megtámadták Al-Manashir település keleti részét, hogy lefoglalják a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló térséget. Egy katonai forrás szerint az Iszlám Front terroristái képtelenek voltak áttörni a Hadsereg arcvonalát és visszavonultak nyugat felé.

Al-Burejdzs térségében a Hadsereg egy másik fegyveres összütközésben szembeszállt az Iszlám Front kontingenseivel Al-Majszaat falunál. Egy katonai forrásunk szerint mindkét fél szenvedett bizonyos veszteségeket a tűzharc során. További részletek egyelőre nem ismertek.

Talán az eddigi legerőszakosabb összecsapásokat jelentették Aleppo városának Bajjaanun kerületéből, ahol a Hadsereg, a Nemzetvédelmi Milícia és a Hezbollah önkéntesei megtámadtak egy a Harakat Ahrar Al- Sham (Levante Felszabadítóinak Mozgalma) nevű terrorszervezet által létesített rejtekhelyet, megölve 11 vahabita fegyverest és fogságba ejtve további 3 ellenséges harcost. Ezenkívül még tűzharcot jelentettek a Bajjaanun kerület észak-keleti részéből, amikor a Szíriai Arab Hadsereg folytatta offenzíváját ennek a fontos körzetnek az elfoglalásáért.

Az Al-Masdar News hírújság ezekívül jelentéseket kapott a Szíriai Arab Hadsereg és az Iszlám Front nevű terrorszervezet közötti összecsapásokról a következő térségekben: Haritan országút, Hajjan, Dar Shejhaan, Al-Khalidijjah, Handarat menekült tábor, Bani Al-Zaid, Al-Amarijja, Shejkh Szaid, Dzsabbul-tó, Al-Burejdzs, Al-Dzsandul kereszteződés, Al-Kasztillo kereszteződés, Najrab (Al-Dzsarrah) repülőtér és a Kwejersz katonai repülőtér.

Hírdetés

A kormányerők vahabita fegyveresekre csapott le Al-Amarijjah kerületben

A Szíriai Arab Hadsereg a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) és a Baasz Dandárok támogatásával rajtaütést hajtott végre terroristákon Al-Amarijja kerületben, amelynek során a Dzsabhat Al-Iszlamija (Iszlám Front) nevű terror koalíció legnagyobb tagszervezete, a Harakat Ahrar Al-Sham (“Felszabadítók Levantei Mozgalma”) 15 fegyverese költözött a pokolba.

A rajtaütés kb. kedden délelőtt 10 órakor történt, miután az Ahrar Al-Sham 15 fős csoportját észlelték a Nemzetvédelmi Milícia felderítői , akik a kerület központja felé haladtak Al-Rashidija irányából. Egy nemzetvédelmi milicista forrásunk szerint a támadás gyorsan történt, nem tartott 10 percnél tovább. A forrás a továbbiakban hozzátette, hogy a fegyveresek többsége külföldi, legalább kettő közülük pakisztáni állampolgárként került azonosításra.

A törékeny Al-Burejdzs melleti arcvonalon, a Hadsereg folytatta ellentámadását Al-Manashir településen az Iszlám Front fegyvereseinek az északi körzetbe két héttel ezelőtt történt behatolását követően. Tűzharcot jelentettek a Szíriai Arab Hadsereg alegységei és az Iszlám Front fegyveresei között a település észak-keleti részén, továbbá a harc nem csillapodott az éjszaka eljövetelekor sem.

 orientalista.hu  Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »