Aleksandar Vucic: a szerb-magyar megbékélésért a legtöbbet Orbán Viktor és Pásztor István tette

Aleksandar Vucic: a szerb-magyar megbékélésért a legtöbbet Orbán Viktor és Pásztor István tette

Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség néhai elnöke tette a legtöbbet szerb-magyar történelmi megbékélésért – emelte ki Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök a zsablyai Havas Boldogasszony katolikus templom megáldásának ünnepségén.

Mint mondta, 2009-ben, amikor még egyik országot sem a mostani kormány irányította, elvi megállapodást kötöttek, hogy ha változások következnek be Szerbiában, akkor őszinte és mély barátságot építenek ki Szerbia és Magyarország, a szerb és a magyar nép között.

Pásztor Bálint: ma újra történelmet írunk

Hírdetés

Ma újra történelmet írunk, a magyar és a szerb nép közös történelmének újabb fényes lapjait – hangsúlyozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke a zsablyai Havas Boldogasszony katolikus templom megáldásának ünnepségén. Hozzátette: a köszönetről és a bátorságról szeretne beszélni.

„A bátorságról azért, mert 2013-ban a magyar és a szerb nép vezetőinek volt bátorsága ahhoz, hogy szembe nézzenek közös történelmünk legfeketébb fejezeteivel és létrehozzák azt, amit egész Európában csak a németek és a franciák tudtak létrehozni, ez pedig a történelmi megbékélés” – húzta alá.

Mint mondta, most újra megerősítették ezt a szövetséget, a partnerséget a szerb és a magyar nemzet között azáltal, hogy a két ország köztársasági elnökei, Sulyok Tamás és Aleksandar Vucic fejet hajtottak a második világháború szerb és magyar áldozatainak emléke előtt.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »