Álcivil hálózat támadja a szuverenista kormányokat

Álcivil hálózat támadja a szuverenista kormányokat

EurĂłpa bĂŠkĂŠjĂŠt Ăşjra „hamis hittĂŠrĂ­tők, ĂĄrmĂĄnykodĂł politikusok ĂŠs pĂŠnzmĂĄgnĂĄsok” akarjĂĄk megzavarni, akik szuperhatalmi tĂśrekvĂŠsek ĂŠrdekĂŠben tĂĄmadjĂĄk a kontinens nemzeteinek szuverenitĂĄsĂĄt.

Az EurĂłpai PolgĂĄri KezdemĂŠnyezĂŠs intĂŠzmĂŠnyĂŠvel visszaĂŠlve ĂĄlcivil szervezetek indĂ­tottak tĂĄmadĂĄst az eurĂłpai szuverenista kormĂĄnyok, pĂŠldĂĄul a magyar ĂŠs a lengyel kormĂĄny ellen – jelentette ki Fricz TamĂĄs, a Civil ÖsszefogĂĄs KĂśzhasznĂş AlapĂ­tvĂĄny (CÖKA) kuratĂłriumĂĄnak tagja a CÖF (Civil ÖsszefogĂĄs FĂłrum) ĂŠs a CÖKA keddi budapesti sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłjĂĄn.

A politolĂłgus szerint az ĂĄlcivil kezdemĂŠnyezĂŠsek egyike egy a „jogĂĄllamisĂĄg tiszteletben tartĂĄsa” ĂŠrdekĂŠben indĂ­tott alĂĄĂ­rĂĄsgyĹąjtĂŠs. A mĂĄsik szankcionĂĄlni kĂ­vĂĄnja az uniĂłs forrĂĄsokkal tĂśrtĂŠnő csalĂĄsokat ĂŠs visszaĂŠlĂŠseket, a harmadik pedig felfĂźggesztenĂŠ az uniĂłs forrĂĄsok kifizetĂŠsĂŠt azokban a tagĂĄllamokban, ahol az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs nem lĂŠp fel hatĂŠkonyan a korrupciĂł ellen.
   
A kezdemĂŠnyezĂŠsek tartalmilag kĂ­sĂŠrtetiesen visszahangozzĂĄk azokat a vĂĄdakat, amelyeket a tĂśbbi kĂśzĂśtt Jean-Claude Juncker, az EurĂłpai BizottsĂĄg (EB) tĂĄvozĂł elnĂśke, Angela Merkel nĂŠmet kancellĂĄr, Emmanuel Macron francia kĂśztĂĄrsasĂĄgi elnĂśk ĂŠs Frans Timmermans, az EB alelnĂśke hangoztatnak MagyarorszĂĄggal ĂŠs LengyelorszĂĄggal szemben – fogalmazott Fricz TamĂĄs.
   
Mindez azt jelenti, hogy a civileknek szĂĄnt nĂŠpi kezdemĂŠnyezĂŠs intĂŠzmĂŠnyĂŠt a neoliberĂĄlis, fĂśderalista ĂŠs globalista elitek szolgĂĄlatĂĄba ĂĄllĂ­tjĂĄk – tette hozzĂĄ.
   
Úgy vélekedett: mindennek az áll a hátterében, hogy az utóbbi évtizedekben a globális pénzügyi és gazdasági elit célul tűzte ki a világkormányzás útjában álló nemzeti szuverenitás megtörését.
   
Ennek ĂŠrdekĂŠben pedig Soros GyĂśrgy kĂśzremĹąkĂśdĂŠsĂŠvel az egĂŠsz vilĂĄgra kiterjedő ĂĄlcivil NGO-k hĂĄlĂłzatĂĄt hoztĂĄk lĂŠtre – mondta Fricz TamĂĄs.
   
Csizmadia LĂĄszlĂł, a CÖF alapĂ­tĂłja, a CÖKA kuratĂłriumĂĄnak elnĂśke arrĂłl szĂłlt, hogy a mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂş Ăłta csendes EurĂłpa bĂŠkĂŠjĂŠt Ăşjra „hamis hittĂŠrĂ­tők, ĂĄrmĂĄnykodĂł politikusok ĂŠs pĂŠnzmĂĄgnĂĄsok” akarjĂĄk megzavarni, akik szuperhatalmi tĂśrekvĂŠsek ĂŠrdekĂŠben tĂĄmadjĂĄk a kontinens nemzeteinek szuverenitĂĄsĂĄt.

Hírdetés

 

Csizmadia LĂĄszlĂł – zoom.hu
   
Vagyis a „klasszikus liberalizmusbĂłl eljutottunk a liberĂĄlfasizmusig”. Ugyanis „politikushiĂŠnĂĄk” mĂłdszeresen kĂźldik EurĂłpa kapuihoz az illegĂĄlis gazdasĂĄgi migrĂĄnsokat, felbĂŠrlik a pĂŠnzĂŠrt megvehető ĂĄlcivileket ĂŠs EurĂłpĂĄra szabadĂ­tottĂĄk a terrorizmus rĂŠmĂŠt – sorolta.
   
Ebben a helyzetben az eurĂłpai polgĂĄrok a hit erejĂŠre tĂĄmaszkodva tudjĂĄk biztosĂ­tani a „keresztĂŠny szabadsĂĄg” erkĂślcsi ĂŠs jogi feltĂŠteleit, fenntarthatĂłsĂĄgĂĄt – mondta Csizmadia LĂĄszlĂł.
   
Ifj. Lomnici ZoltĂĄn, a CÖF szĂłvivője a sajtĂłtĂĄjĂŠkoztatĂłn felhĂ­vta a figyelmet arra: az ĂśnkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄson indulĂł jelĂślteknek tiszteletben kell tartaniuk az alaptĂśrvĂŠnyben is megfogadalmazott alapelvet, hogy a helyi lakossĂĄg ĂŠrdekĂŠben kell tevĂŠkenykedniĂźk. Vagyis nem orszĂĄgos vagy eurĂłpai szinten kell megvĂ­vniuk a kampĂĄnykĂźzdelmeket, utĂłbbi ugyanis hazai ĂŠs uniĂłs normĂĄkba ĂźtkĂśzik – mondta.
   
Arra is figyelmeztetett, hogy a jelöltek nem fogadhatják el külföldről finanszírozott civil szervezetek támogatását.
   
A jogszabĂĄlyok szerint ugyanis a pĂĄrtok nem fogadhatnak el kĂźlfĂśldről ĂŠrkező tĂĄmogatĂĄst, mert ez sĂŠrti a nemzetbiztonsĂĄgot. EzĂŠrt a CÖF az ĂśnkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄsi kampĂĄny sorĂĄn ĂĄrgus szemekkel figyeli, hogy ki sĂŠrti meg a tĂśrvĂŠnyeket, mert a kĂźlfĂśldről finanszĂ­rozott civil szervezetek ĂĄltal nyĂşjtott tĂĄmogatĂĄs ugyan kĂśzvetett, de tiltott kĂźlfĂśldi tĂĄmogatĂĄsnak minősĂźl – mondta az alkotmĂĄnyjogĂĄsz.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »