Albániában megtámadták az Austrian Airlines gépét

Albániában megtámadták az Austrian Airlines gépét

Nyitókép: newsroom

A tiranai (Albánia) repülőtéren kedden öt ismeretlen, maszkos férfi röviddel a tervezett felszállás előtt megtámadta az Austrian Airlines (AUA) repülőgépét – tájékoztatott az osztrák heute.at portál Tanja Gruber, az AUA szóvivőjére hivatkozva.

Az egyik támadót, akinél géppisztolyt és gránátot is találták, a rendőrség lelőtte. A média spekulációi szerint azonban a saját bandatagjai lőtték meg a férfit azért, mert egyedül ő nem viselt maszkot.

Az incidens idején az Airbus A-320-as gépén 134 utas tartózkodott. Az első információk szerint a rablók kettőtől tízmillió euróig terjedő összeget lophattak el, ami a gép rakterében volt elhelyezve. Sem az utasok, sem a személyzet nem sérült meg.

Hírdetés

Az olasz Corriere della Serra napilap információ szerint az elkövetők vámosoknak adták ki magukat, a kifutópályára pedig a tűzoltóknak fenntartott bejáraton keresztül jutottak be.

A szökésben lévő tolvajok után több száz rendőr és a speciális egységek tagjai nyomoznak. A rendőrök átvizsgálták a repülőt, majd néhány órás késés után 19.18 órakor landolt Bécsben.

Az AUA szóvivője elmondta, hogy az incidens utána a légitársaság rögtön bevezetett egy olyan intézkedést, miszerint a Tirana–Bécs vonalon semmilyen értékes rakományt nem lehet szállítani.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »