Albánia megverte Romániát, 4 ország örül

Albánia megverte Romániát, 4 ország örül

Albánia sportágtörténelmi sikert elérve 1-0-ra legyőzte Romániát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján, az A csoport zárófordulójában ezzel a románok búcsúztak a tornától. Svájc elleni döntetlenjével (0-0) a hazaiak csoportelsők lettek, a alpesiek zártak a még továbbjutó második helyen. És van egy számunkra igen jó hír is.

Albánia ellen lépett pályára az esélyesebb román válogatott abban a reményben, hogy egy esetleges győzelmmel bebiztosítja nyolcaddöntőbe jutását Svájc esetleges botlásával a foci-Eb csoportkörének zárófordulójában (A csoport).

A második félidőnek is csak az elején tudtak dominálni a románok, később ismét Albánia akarata érvényesült. Vereségükkel a románok a csoport negyedik helyén végeztek és kiestek.

Franciaország gól nélküli döntetlennel zárt Svájc ellen egy igen jó színvonalú mérkőzésen, Payeték rojtosra lőtték a Sommer mögötti kapufát…

És akkor a jó hír: a csoportban utolsó Románia előtt Albánia mindössze 3 ponttal zárt az A csoportban, így biztosan a magyar válogatott mögé szorul az összevetésben, amennyiben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese harmadik lesz az F csoportban. Így a magyar csapat továbbjutása már hétfőn biztossá válhat, amennyiben a B csoport harmadik helyezettje is 3 ponttal zár – például úgy, hogy Anglia legyőzi Szlovákiát. Részletes számolgatás ITT.

A csoport:
1. Franciaország 7 pont

2. Svájc 5 pont
3. Albánia 3 pont
4. Románia 1 pont


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »