Albánia csalással jutott az Eb-re?

Négy örmény focista miatt zárhatjá ki Albániát az Európa-bajnoki selejtezősorozatból.

Albánia vasárnap 3-0-ra nyert Örményországban, de albán sajtóinformációk szerint ez nem véletlen: négy örmény futballistát ugyanis lefizethettek, hogy kikapjanak az Európa-bajnoki részvételt először kiharcoló vendégektől – írja az NSO.

A meccs felkeltette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) érdeklődését is, amennyiben a vizsgálódásuk során arra jutnak, hogy Albánia megvesztegette az örményeket, törölhetik a válogatott eredményeit. Így Dánia jutna egyenes ágon az Eb-re, Szerbia pedig pótselejtezőn venne részt, annak ellenére, hogy csak négy pontot gyűjtött az I-csoportban.

Hírdetés

Magukra fogadtak

Az albán média egy másik vesztegetési ügyről is cikkezik, eszerint múlt csütörtökön úgy szenvedett a válogatott hazai pályán 2-0-s vereséget az ősellenség szerbektől, hogy nagy összegben fogadtak saját vereségükre az albán futballisták. Lorik Cana albán csapatkapitány közölte:

„Teljesen felesleges ilyen vádaskodásokra reagálni. Nincs kedvem belemenni ilyen vitákba, luxus lenne ilyesmire időt vesztegetni. Ilyen gyanúsítgatást csak velejéig gonosz, lelketlen emberek fogalmazhatnak meg”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »