Alakul a járóbeteg-rendelő (Kézdivásárhely)

Alakul a járóbeteg-rendelő (Kézdivásárhely)

Több építkezés is zajlik Kézdivásárhelyen, ezek egyike a járóbeteg-rendelő bővítése. A munkálatok gyors ütemben haladnak, lassan formát ölt a majdani épület.

A kézdivásárhelyi kórház járóbeteg-rendelője ezelőtt jó pár éve öltött új köntöst, amikor hathatós vállalkozói támogatásnak köszönhetően egyrészt megújult, ugyanakkor szolgálati lakásokkal is bővült az épület. Utóbbiak végül a bukaresti Colectiv szórakozóhelyen történt tűzeset után érvénybe lépő, meglehetősen szigorú tűzvédelmi előírások miatt nem voltak használhatóak, az önkormányzat pedig pályázott az épület kibővítésére és felszerelésekkel való ellátására.

Hírdetés

A nyertes pályázatról még 2019. szeptember elején adott hírt Canea-Kocsis András kórházmenedzser és dr. Kelemen András immár nyugalmazott szülész-nőgyógyász főorvos, a kórház volt igazgatója, az építkezést viszont csak idén kezdte meg a Conico Rt. A beruházást a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Ügynökség támogatja, az új szárny, illetve a modern felszerelések 2,5 millió euróra rúgnak, utóbbiakra 500 ezer eurót fordítanak. Az új járóbeteg-rendelő bejárata a Vasút utcára nyílik majd.

Az építkezés jó ütemben halad, a meglévő épülethez hozzátoldottak egy emeleti részt, annak a falazásával foglalkoznak most. Az önkormányzat nemrég orvosok számára szolgálati lakások építésére is pályázott.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »