Alain Delon: "Sajnálkozás nélkül hagyom itt a világot"

Alain Delon: "Sajnálkozás nélkül hagyom itt a világot"

Sajnálkozás nélkül fog meghalni, mondta a leghíresebb francia színészek egyike, a 82 éves Alain Delon a pályafutása 60. évfordulóján adott interjújában, amelyet csütörtökön közölt a Paris Match.

„Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle” – közölte a színész a lappal.

Úgy érzi, minden elromlott: „Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot”.

Delon az interjúban mesélt pályafutásáról, családjáról, a nőkről, akiket szeretett és a barátairól, akiket elveszített.
 

Hírdetés

Szinte mindannyian meghaltak már – mondta A párduc című, 1963-ban bemutatott film legendás sztárja, akinek legutóbb az augusztusban 79 évesen elhunyt Mireille Darc színésznőtől kellett elbúcsúznia, akivel a hetvenes években élt együtt.

Delon az interjúban elárulta, hogy manapság nem találja „az igazit”. 

„Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet. Egy olyan nőt tudnék elvenni, aki kész lenne elkísérni a végső pillanatig” – fejtette ki a színész.

A legutóbb tervbe vett, La maison vide című filmjével kapcsolatban, amelyet Patrice Leconte rendezésében Juliette Binoche-sal forgatott volna, elmondta, hogy a produkció nem készült el, de megjegyezte, hogy egy utolsó filmre még szívesen vállalkozna. 

A mozikban Delont 2008-ban láthatta a magyar közönség legutóbb az Asterix az olimpián című vígjátékban, amelyben Julius Caesart alakította.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »