Ál-Macron telefonbetyárok tették lóvá a lengyel elnököt

Ál-Macron telefonbetyárok tették lóvá a lengyel elnököt

Miután a háborúból áttévedt rakéta ölt meg két embert Lengyelországban, Andrzej Duda elnökkel telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia államfő nevében két orosz komédiás a támadásról, és az erről készült videó gyorsan terjed. A lengyel elnököt másodszor viccelték meg így, 2020-ban Antonio Guterres ENSZ-főtitkár nevében érték el a mókamesterek – írja a VG.hu.

A hét és fél perces beszélgetésről felvétel is készült, amit már nyilvánosságra is hoztak. Azon Andrzej Duda abban a tudatban, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel beszél, a lengyel rakétaincidens kapcsán leszögezte:

“Higgye el, nagyon óvatos vagyok. Nem hibáztatom az oroszokat, ez háború. Ezért a háborúért szerintem mind a két a másikat fogja okolni. Azt hiszi, háborút akarok Oroszországgal? Nem, nem akarok. Nem akarok háborút Oroszországgal, és különösen óvatos vagyok, higgye el, különösen óvatos…”

Hírdetés

mondta, hozzátéve, hogy épp óvatosságból nem beszél a NATO ötös cikkelyéről (ami előírja, hogy ha egy szövetségest támadás ér, akkor a többi a segítségére siet), hanem csak a négyesről, ami konzultációt indít csak el.

Duda védelmére szóljon, hogy idővel kiszúrta, hogy átverésről lehet szó, és megszakította a hívást. A hívásról a Twitteren is beszámolt a lengyel elnöki palota:

Po eksplozji rakiety w Przewodowie, w czasie trwających łączeń z głowami państw i szefów rządów doszło do połączenia z osobą podającą się za Prezydenta Francji Emmanuela Macrona. 1/2 — Kancelaria Prezydenta (@prezydentpl) November 22, 2022

KÖrkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »