Aktívan kezdte a 2023-as évet a 10 éves Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Aktívan kezdte a 2023-as évet a 10 éves Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

Tíz éve alakult meg a már közel ezer tagot számláló Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete. A nemzeti és keresztény értékekre épülő szervezet körül mindig történik valami.

Az idén már kézműves foglalkozást szerveztek gyerekeknek és megtartották az összekötők találkozóját, amelyen összegezték egye-egy térség nagycsaládosainak gondjait és a megoldási lehetőségeket. A rendezvényen bemutatták az egyesület 10 éves tevékenységét összefoglaló kötet is.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete idei első programját a legkisebbek számára szervezte. Gyöngyből fűzött állatfigurákat készítenek a tagcsaládok gyermekei az egyesület beregszászi központjában. Kézművesfoglakozásokat rendszeresen tartanak. A gyermekek pedig szívesen jönnek.

Hírdetés

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete azért jött létre, hogy egyesítse és támogassa Kárpátalja sokgyermekes családjait. Ennek érdekében összekötői hálózatot alakított ki. Feladata, hogy egy adott településen, vagy régióban felmérje a tagcsaládok igényeit, gondjait és ezekre közös megoldást tudjanak találni, valamint informálja őket programokról, rendezvényekről. Az egyesület ugyanis évente mintegy 70 programot szervez többek között a családi és sportnapokat, vagy például házaspárok hétvégéjét.

Az összekötők idei első találkozóján mutatták be Több mint nagycsalád címmel az egyesület tevékenységének 10 évét összefoglaló kötetet. Tarpai József, elnök elmondta: a tagság büszkeséggel és megelégedettséggel tekinthet vissza erre a 10 éves időszakra, hiszen a KMNE valóban egy példaértékű közösségszervező és értékteremtő szervezetté nőtte ki magát. Egyre többen vannak, hiszen az egyesületet 34 család alapította. Mára számuk ezerre tehető.

(https://life.karpat.in.ua/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »