AKO-felmérés: A szlovákiai polgárok több mint fele úgy gondolja, hogy 2023-ban véget ér az ukrajnai konfliktus

AKO-felmérés: A szlovákiai polgárok több mint fele úgy gondolja, hogy 2023-ban véget ér az ukrajnai konfliktus

A megkérdezettek 51,8 százaléka arra számít, hogy 2023-ban véget ér az ukrajnai háborús konfliktus, a válaszadók 38,8 százaléka ezzel ellentétes véleményen van. Ez az AKO ügynökség exkluzív felméréséből következik, amelyet a TASR hírügynökségnek készített.

Az ügynökség december 6. és 12. között végezte el a felmérést a szlovák lakosságot reprezentáló 1000 fős mintán, akik a következő kérdésre válaszoltak: „Úgy véli, hogy az ukrajnai háborús konfliktus véget ér a következő 2023-as évben?”

A válaszadók több mint fele, azaz 51,8 százaléka arra számít, hogy jövőre véget ér az ukrajnai háborús konfliktus (19,3 százalék gondolja úgy, hogy ez biztosan megtörténik, 32,5 százalék szerint valószínűleg).

Hírdetés

Ezzel ellentétben a válaszadók 38,8 százaléka feltételezi, hogy az ukrajnai háborús konfliktus a következő évben nem ér véget (25,8 százalék szerint valószínűleg nem, 13 százalék szerint biztosan nem).

A nők, 34–49 éves válaszadók, középiskolai végzettségűek, Pozsony, Nagyszombat és Eperjes megye lakosai, valamint a nem szlovák nemzetiségű állampolgárok valamivel az átlag felett várják a háborús konfliktus végét. Szintén így vélekedtek a Szövetség, az OĽANO, a KDH és a Magyar Fórum választói.

A férfiak, 18–33 éves válaszadók, egyetemi végzettségűek valamivel az átlag felett a háborús konfliktus tartósságáról számoltak be. Hasonlóképpen vélekedtek a Trencséni, a Zsolnai és a Kassai kerület lakosai, valamint a Smer-SD, a Republika, a Za ľudí és az ĽSNS szavazói.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »