Akkumulátoros fúró-csavarozó gépek tesztösszefoglaló

Akkumulátoros fúró-csavarozó gépek tesztösszefoglaló

Az akkumulátoros fúró-csavarozók mind a szakemberek, mind a hobbi barkácsolók nélkülözhetetlen segítője, de elmondhatjuk, hogy ma már szinte minden háztartásban megtaláljuk. A legtöbben időnként fúrunk, ha egy képet vagy polcot szeretnénk feltenni, és a csavarozás funkció is jól jön például bútorok összeszerelésénél. Csupán ár vagy márkanév alapján dönteni nem jó irány, ha egy valóban jól teljesítő gépet szeretnénk. Ez derült ki legfrissebb terméktesztünkből.

A tesztek során 11 sima fúró-csavarozó, 6 ütvefúró-csavarozó gép típust, összesen 11 márka (Black+Decker, Bosch, Bosch Professional, DeWalt, Einhell, Lux, Makita, Parkside, Powerplus, Stanley Fatmax, Worx) 17 hazai boltokban és webshopokban megvásárolható akkumulátoros fúró-csavarozóját tesztelték partnereink.

A terméktesztben a termékek adatlapjain egy helyen látható a gépek technikai specifikációja és a tezstelés során elért részletes eredményeik, melyekből kiderülnek az erősségeik és a gyengeségeik is. Így a saját preferenciáink mentén tudjuk meghozni a számunkra legmegfelelőbb döntést.

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!Teszteremények a Tudatos Vásárlón Néhány érdekesség az eredményekbőlA csavarozással több gépnek is meggyűlt a baja. A nagyobb, 10×120 mm-es facsavarok jelentették a legnagyobb kihívást, például egyes Bosch, Makita és Bleck+Decker modelleknek. Mondjuk a Black+Decker BDCDC18KB-QW típus úgy általában egyik tesztelt facsavar mérettel sem boldogult igazán.Ugyanezen márkák termékei közül volt, amelyik kiválóan teljesített. Például a Makita DDF487RAJ fúrta a legtöbb lyukat egy töltéssel.A nagy terhelést több gép sem tűrte jól. A lehetséges maximális 4450 teljesítendő ciklusból van olyan termék, amely már 2703 (egy Black+Decker) vagy akár 1858 (egy Worx) ciklusnál beadta a kulcsot.Ha kifejezetten kemény felülethez – mint például gránit – keresünk otthoni ütvefúró-csavarozót, alaposan nézzünk körbe. A tesztelt termékek közül csak egy volt, amelyik igazán hatékonyan teljesített.Mi mennyibe kerül?

A terméktesztben vizsgált gépek ára 30 000 Ft és 108 000 Ft között mozgott.

A legjobban teljesítő termék ára 73 000 Forint. A másodiké kevesebb, mint a fele: 30 000 Forint.

Hírdetés

Az árak kapcsán fontos megjegyezni, hogy vásárlás előtt mindenképp nézzük meg, mit tartalmaz a csomag, ugyanis egyes termékek azért is lehetnek jóval olcsóbbak, mert nem tartalmazzák az akkumulátor(oka)t és a töltőt, azokat külön meg kell vásárolnunk.

Szintén emeli az árat, ha a terméket tároló dobozzal és kiegészítőkkel árulják.A részletes eredmények típusokra lebontva itt láthatókÍgy zajlott a tesztelés

A gyártóktól független tesztelés során az alábbi 4 fő szempontot pontoztuk:

1. Az eszközök hatékonysága – Fa és fém felületeken vizsgálták mindegyik gép fúrási és csavarozási képességét különböző méretű fúrószárakkal és csavarokkal. Ütvefúrók esetében a fúrást beton és gránit felületen is értékelték.

2. Az akkumulátor tartóssága – Azon túl, hogy mérték mennyit bír egy töltéssel az akkumulátor, s ez mennyire egyezik a gyártói adatokkal, vizsgálták azt is, mennyi ideig tart feltölteni, vagy éppen mennyire merül le használaton kívül, ha például egy hónapig hozzá sem nyúlunk. Ami viszont talán az egyik legizgalmasabb, hogy úgynevezett stressztesztnek is alávetették az akkumulátorokat. 300 cikluson keresztül töltötték fel és merítették le őket, hogy kiderüljön, mennyire bírják a terhelést hosszú távon.

3. Használhatóság – Kisebb és nagyobb kezű szakértők is értékelték, hogy mennyire gördülékeny a munka az egyes darabokkal. Így megbizonyosodhattak róla, hogy mindenkinek komfortos-e a termékek használata. Leggyakrabban azért kellett pontot levonniuk, ha az akkumulátor nehezen kezelhető volt, esetleg túl nagy és zavaró.

4. A gépek felépítése és tartóssága – Ezeknél a vizsgálatoknál kiderült, hosszú távon számíthatunk-e a termékekre. A fúró-csavarozóknak összesen 33 órányi terhelést kellett teljesíteniük. Az ütvefúró-csavarozóknak pedig még ráadás 4,5 órán át kellett az ütvefúró funkciót járatniuk meghatározott terhelés mellett. Nem mindegyik termék tartott ki a teszt végéig.

Miért érdemes fizetni a teszteredményért?Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezek az értékelések inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.A Tudatos Vásárlók terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sajnos sok pénzbe kerül az elkészítésük.Tesztjeinkben több tízmillió Ft összértékű, anonim módon vásárolt gépeket vizsgálunk.A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.A részletes eredmények típusokra lebontva itt láthatók

Ez a poszt Akkumulátoros fúró-csavarozó gépek tesztösszefoglaló először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »