Akkora titkolózás övezi Balog meghallgatását, hogy az még az egyik gondnoknak is sok volt

Akkora titkolózás övezi Balog meghallgatását, hogy az még az egyik gondnoknak is sok volt

Rejtőzködve érkezett meg Balog Zoltán a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának épületéhez a zuglói Abonyi utcába. A református püspököt kedd délelőttre ide rendelte be a magyarországi református egyház vezetése, hogy magyarázatot adjon arra, mi köze volt Kónya Endre kegyelmi ügyéhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője a „lelkipásztor és presbiter testvéreinek” küldött körlevelében hétfőn már „alaptalan vádaskodásoknak” nevezte a híreket, melyek szerint az ügybe belebukott Novák Katalin államfőt ő győzte meg a kegyelemről. Balog keddre nyilatkozatot is ígért az ügyben.

Ennek egyelőre nyoma sincs, a hvg helyszíni tudósítója szerint az Abonyi utcában jelentős óvintézkedéseket vezettek be, nehogy meg lehessen közelíteni a református püspököt, vagy kérdezni lehessen tőle.

Balog terepjárója fél 10 körül érkezett meg a helyszínre, majd a kocsibejárón át betolatott egy belső bejárathoz. Hogy biztosra menjenek, a Volvóra gyakorlatilag ráálltak egy kisbusszal, így Balognak lényegében csak a feje tetejét lehetett látni, mielőtt bemenekült az épületbe.

Hírdetés

A többi püspök ezután kezdett szállingózni a helyszínre, de hiába próbálták őket megszólaltatni, mindannyian azt mondták, előbb meghallgatják Balog beszámolóját.

Miután megkezdődött a gyűlés, a hvg.hu munkatársa meglepő jelenetnek volt szemtanúja. Az egyik református gondnok kijött az épületből, közölte, hogy ő aztán nem hajlandó leadni a telefonját, majd elviharzott.

Korábban írtuk: Balog gyáván kolostorban bujkált, amíg tombolt a neki köszönhető vihar, Katája viselte a következményeket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »