Akkora már az újfasisztaveszély, hogy éjjel-nappal két csendőr kísérgeti a holotúlélő "olasz" szenátort

Akkora már az újfasisztaveszély, hogy éjjel-nappal két csendőr kísérgeti a holotúlélő "olasz" szenátort

Két csendőr kíséri a nap huszonnégy órájában Liliana Segre "olasz" szenátort, holokauszt-túlélőt, miután célpontja lett egy újfasiszta csoportnak – jelentette az olasz sajtó csütörtökön.

Az állandó védelmet Milánó prefektusa rendelte el Liliana Segre biztonsága védelmében.

Hírdetés

Az 1930-ban született Liliana Segrét 1944-ben deportálták Auschwitzba családjával együtt. A koncentrációs táborba került 776 tizennégy évnél fiatalabb "olasz zsidó" gyerekből állítólag huszonöten maradtak életben, egyikük Liliana Segre volt.

A 2018-ban örökös szenátornak kinevezett Segre októberben hozta nyilvánosságra, hogy naponta több száz fenyegető, antiszemita üzenetet kap az interneten. Ezt követően az olasz parlament különbizottságot állított fel Liliana Segre vezetésével a gyűlöletbeszéd megfékezésére, az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben. A bizottság felállítására a jobbközép és jobboldali pártok nemmel szavaztak vagy tartózkodtak. Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke ezt úgy magyarázta, hogy Liliana Segrét a baloldali kormánypártok eszközként használják fel a jobboldal lejáratására.

Az Új Erő (FN) újfasiszta csoport kedden transzparenssel tiltakozott egy milánói színház előtt, ahol Liliana Segre találkozott fiatalokkal. A felirat szerint Liliana Segrét a milánói baloldali városvezetés védi, de az olasz nép ezt nem tűri tovább.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »