„Akkora a düh, hogy új szavazás kell”

„Akkora a düh, hogy új szavazás kell”

Új népszavazást sürget a brexit miatt a Times. Közben a volt brit miniszterelnök, Gordon Brown szerint a skótoknak nem kell választaniuk, hogy Európához vagy Nagy-Britanniához akarnak-e csatlakozni.

Gordon Brown volt brit miniszterelnök úgy véli, hogy a brexit utáni Egyesült Királyságnak olyan viszonyt kellene kiépítenie az Európai Unióval, mint Norvégiának – írja a Herald című skót napilap. Gordon Brown, aki maga is skót származású, arra figyelmeztette a skót szavazókat, hogy nem kellene határozott választásra törekedniük Európa és Nagy-Britannia között. A volt brit miniszterelnök most először fejtette ki nyilvánosan véleményét a brit referendum eredményéről, és azt hangoztatta, hogy Skóciának minden lehetőséget meg kellene vizsgálnia, még egy olyan kvázi szövetségi felállást is, amelyben Nagy Britannia különböző részei eltérő kapcsolatokat ápolnának az Európai Unióval.

Hírdetés

Üdvözlet brexit-Brittaniába, a Borisz keblűek országában – csúfolódik a Irish Times a brit népszavazás után. A dublini lap megjegyzi, hogy hat nappal az uniós népszavazás után az Egyesült Királyságnak nincs kormánya, nincs ellenzéke, és nincs terve. A kilépés mellett kampányolók egyértelműen abban reménykedtek, hogy kis különbséggel veszítenek, és arra nem is gondoltak – ezt ma már tudjuk – hogy mit csinálnak, ha győznek, jegyzi meg a lap.

Akkora a düh, hogy új szavazás kell – állapítja meg a Times. A brit napilap szerint a brit közvélemény fokozatosan kezd ráébredni arra, hogy rossz irányba szavazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »