Akkor szavazzanak rám, ha megalkuvás nélküli ózdi érdekvédelemre vágynak

Az Ózd Online-nak nyilatkozott az MH elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje.  Vezető szerepe volt a cigánysátor elhajtásában a városból. 2010-ben 34 százalékot szerzett, jelenleg önkormányzati és BAZ megyei képviselő.

KÖTETLEN BESZÉLGETÉSEK – Kisgergely András

Vendégem Kisgergely András a Nemzeti Forradalmi Párt (Magyar Hajnal) országgyűlési képviselő jelöltje. Az elmúlt három és fél évre visszatekintve én Andrást úgy jellemezném, hogy Ő az a önkormányzati képviselő Ózdon aki a legtöbbet hallatott magáról, aki véleményét felvállalva nemtetszésének hangot adva erősen képviselte és képviseli a számára megfelelő értékeket és nézeteket. Gondolom nem kevés kellemetlen percet okozva a tőle teljesen különböző nézeteket valló városvezetésnek.

– Te hogyan értékeled az elmúlt három és fél évedet, képviselőségedet?

– Sokat tanultam magának a technikai részéről a képviselőségnek és a politikusságnak egyaránt. Elmondtam már négy éve is, elmondom most is, én nem akartam politikus lenni. Ha az ember komolyan veszi a feladatát, akkor ez nem egy egyszerű, könnyű mesterség. Másrészt amit megtanúltam és ami még ennél  is fontosabb, mert a technikát bárki elsajátíthatja, az a következő. Akármennyien is állnak az emberrel szemben, hogyha az Ő elképzelése az itt élő emberek érdekeivel, elképzeléseivel találkozik, akkor nem csak érdemes, hanem kell is és kötelező is felvállalni még a legnagyobb konfliktusokat is. Ezt én a tavalyi cigánysátorral kapcsolatos bő fél évből tanultam meg. Ott voltam én és képviselőtársam, Márton Ferenc egy 15 fős testületben és ebből 13-an ellenünk voltak.

– A választási szórólapotokat megnézve van egy érdekes pont  számomra a szabad fegyverviselés. Elsőre mikor ezt olvastam Amerika jutott eszembe. De viccet félretéve milyen gondolatok állnak e-mögött a részedről?

– Persze az amerikai filmeken nőttünk fel, de azért Amerika sem egy vadnyugat. Egyébkent ott a bűncselekmények 90 százalékát nem legális fegyverekkel követik el, megjegyezném Magyarországon sem. Nálunk azt mondják, legalább van félmillió fegyver ami nem legálisan van benn az országban. Miért fél a magyar állam attól, hogy a mindenkori magyar állampolgár fegyvert tart. Miért feltételezzük, hogy egy megfelelő kiképzés és a biztonsági szabályok ismeretével és betartásával nem tudnak az emberek felelősséget vállalni?

– Térjünk rá kényesebb témákra egy kicsit. Szórólapotokon megemlítitek a melegeket is. Bővebben kifejtenéd ezt?

– Semmi problémám nincs velük, én nem kívánok beleszólni a szexuális életükbe. De ne gondoljuk már, hogy ez természetes dolog és egyébként büszkén kell magukat mutogatni félmeztelenül bibliával a kezükben és kereszttel a nyakukban egy meleg felvonuláson. Ne botránkoztassák meg az egyébként normális többséget. Ne követeljenek olyan családjogokat, mint egyébként a normális családoknak a tagjai és harmadrészt ne fogadhassanak örökbe gyereket. Hát mit fog tanulni az a gyerek?

– Személyes véleményem az Isten városa egy kötelező film kéne legyen a mai Magyarországon, amely nagyon jól bemutatja, hogy generáció generációkat szül. A cigánybűnözésről és a kiemelten hátrányos helyzetű gyermekek problémáiról Te mit gondolsz?

Hírdetés

– Ez valóban egy összetett dolog. Azok a bűnözési formák, amik itt az Ózd környéki embereket irritálják azért döntően a cigánylakosság kis részéhez köthetők. Nálunk durván 13 ezer cigány származású ember él, ebből 11 ezerrel semmi probléma nincs. A fennmaradó 2-3 ezer emberrel súlyos problémák vannak. Így van, generáció generációkat szül éppen ezért a megélhetési gyermektámogatásokat meg kéne szüntetni, illetve egészen beleértve a családi pótlékot is és minden egyéb gyermekek után járó segélyt meg kéne szüntetni és az egészet munkajövedelem után járó adókedvezménnyé át kéne alakítani. Természetesen ez minden magyar gyermeket vállaló családra egyaránt vonatkozna. Visszatérve a kiemelten hátrányos, rossz környezetben elő cigány gyermekekre, akiknek nincsenek megteremtve a megfelelő alapellátások, azokat ki kéne emelni ezekből a családokból. Gyerekjólétre, Biztos Kezdet Gyerekházra több százmilliókat költünk ózdi szinten is, de ezek a gyerekek ugyanabba a környezetbe mennek haza. Ezeket az összegeket inkább a gyermekvédelmi hálózatok fejlesztésére kéne fordítani ahol ezeket a gyerekeket el lehetne helyezni, vagy akár olyan nevelőszülőkhöz kihelyezni őket akik vállalnák ezen gyermekek nevelését, gondozását megfelelő szociális hálózat felügyeletével.

– Röviden értékelnéd a jelenlegi városvezetés eddigi munkáját?

A városvezetésnek számomra egy érdeme van, hogy nem ment csődbe a város. Ami valójában nem egy érdem, hanem alapvető dolog. Ez a négy év egy újabb elvesztegetett idő volt. Mindezt most nem úgy mondom, mint politikai rivális, hanem mint egy ózdi választópolgár. A parlamentben a képviseletünk nem valósult meg, mert beküldtünk a parlamentbe egy olyan képviselőt, aki frakcióvezető utasítására nyomogatta a gombokat, mit sem törődve a város és a térség gondjaival, illetve egyetlen egy felszólalása nem volt Ózd érdekében. Ezt egyébkent a parlament.hu – n meg is lehet nézni videón.

– Ha úgy alakulnak a választások és bekerülsz a parlamentbe, Te miért lobbiznál legelőször?

– Ha egyetlen egy dolgot kéne választanom akkor a Ózd közúti és vasúti elérhetőségének a fejlesztése lenne. Mert itt már rengeteg  beruházás csúszott el ezmiatt , ha ezeket összeadnám már akár ezres létszámmal dolgozhatnának itt az emberek. Az úthálózat fejlesztésére rengeteg ígéret volt már eddig is, de ezekből nem valósult meg semmi.

– Ha már a megvalósulatlan dolgokat említetted, beszélnél egy kicsit a csatornaprojectről? Te, mint önkormányzati képviselő mit tudsz erről?

– Tavaly belenéztem a csatornázással kapcsolatos papírokba /nem kevés jelzem/ kb. egy mázsa. Abból azt lehetett kivenni, hogy azért csúszik a csatornaproject, mert az MSZP közeli embereket , cégeket megpróbáltak onnan kipiszkálni és fidesz közeli baráti cégeket betenni ezeknek a helyére és részben ezért nem halad semmi. Elmondanám, hogy 2011 elején a városvezetés írt a fejlesztési ügynökségnek, amit már emlékeim szerint időközben átneveztek, hogy éppen ezen átszervezesek miatt évekkel szeretnék eltolni a csatornázási munkálatok befejezését.

– Szerinted milyen munkahelyeket lenne érdemes Ózdra hozni?

– Olyan beruházás kellene Ózdra, ami tömegeket szív fel, nem kimondottan szakembereket igénylő munkák, mert azért az ózdi adottságok jelen pillanatban ilyenek. Ami természetesen évtizedek alatt változhat.

– Mi a véleményed az Ózdszolg Kft. kezdeményezéséről, hogy közmunkában mezőgazdasági munkálatokra alkalmaznak embereket?

– Ezt jó irányvonalnak tartom, ez lehetne egy katalizátor. Tovább kéne fejleszteni, mert itt azért az embereket kiképzik a munkálatok szakszerű elvégzésére és esetlegesen ezek az emberek kedvet kaphatnak, hogy maguk is hasonló vállalkozásba kezdjenek. Erre a programra szerintem több pénzt kéne fordítania a városnak.

– Mit üzensz a választóknak, miért szavazzanak Rád?

– Akkor szavazzanak rám, ha egy olyan embert szeretnének a parlamentbe látni, aki mindenféle hatalom és mindenféle ellenzék utasítása ellenére maximálisan kiáll az Ózdiakért, ugyanúgy ahogy eddig is. Én úgy gondolom, hogy ez eddigi önkormányzati képviselőségemből is  világosan látszik. Én mindössze annyit akarok, hogy az itt élőknek  az érdekeit képviseljem tűzön-vizen át, minden ellenében.

– Kellett az erkölcsi normáidból, emberi értékeidből bármit is feladnod, hogy elérd a céljaidat?

Egy nagyon erőteljes Nem volt Kisgergely András válasza…

Várady Mónika – Ózd Online nyomán


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »