Akkor mit nyivákolnának, ha beleszórnák őket a tengerbe?

A német Sea Watch nevű Soros-szervezet feljelentette az olasz államot az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután 47 illegális „bevándorlót” szállító hajójukkal nem köthettek ki Szicíliában.

Az álcivil szervezet szóvivője, a beszédes nevű Ruben Neugebauer azt mondta, hogy azután választották ezt a drasztikus lépést, miután január 19-én a többnyire szubszaharai migránsokat szállító Sea Watch 3 nevű hajójuk a Földközi-tengeren ragadt. Szerinte – az egyébként népszerűségi rekordokat döntögető – Matteo Salvini olasz belügyminiszter „politikai foglyokként” kezeli a hajón lévő illegális „bevándorlókat” és próbálja a hollandokra hárítani a felelősséget. Amiben egyébként semmi irracionális nincsen, ugyanis az érintett Soros-bárka holland zászló alatt tevékenykedik, viszont jelenleg a rossz időjárás miatt Szicília környékén tartózkodik.

A szóvivő szerint a nemzetközi vizeket szabályozó törvények alapján ilyen rossz időjárás miatt a legközelebbi biztonságos kikötőbe kellene szállítani a civilek hajóját.

Hírdetés

Olaszország belügyminisztere azonban tavaly nyár óta egyetlen migránshajót sem enged kikötni az országban.

Az EU emiatt egy hasonló ügyben nyolc tagállam között osztott szét 50 illegális bevándorlót a hónap elején. Salvini kedden azt mondta, hogy a csak akkor szállhatnak partra a migránsok, ha utána azonnal Hollandiába vagy Németországba távoznak, az érintett NGO-k országába.

Csakhogy a hollandoknak sem kell a migránshajó, hétfőn ugyanis visszautasították az olaszok kezdeményezését a 47 bevándorló befogadására. Mint mondták, „a hajó a holland zászló alatt saját kezdeményezésre cselekedett”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »