Akinek a fűtött garázsában ellakhatna három nagycsalád

Akinek a fűtött garázsában ellakhatna három nagycsalád

Szijjártó Péter nem szereti annyira a helikoptereket mint Rogán vagy Kóka, de a luxushoz neki is joga van.

Rogán Antal helikopteres utazása sok embernél verte ki a biztosítékot: mint megírtuk, a miniszteri székkel megajándékozott egykori belvárosi polgármester a lehető legnagyobb luxust élvezhette ki, amikor családjával elment egy drága celebesküvőre a hétvégén, ahol még Kis Grófo is megkedvelte őt.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétvégi kiruccanása kapcsán nem lehet nem emlékezni Kóka Jánosra és Szijjártó Péterre. Előbbit pont a Fidesz járatta le hosszasan -mellesleg jogosan- saját helikoptere miatt, amit végül a szabaddemokrata gazdasági miniszter inkább eladott.

Szijjártó Péter pedig olyan kacsalábon forgó palotában lakik, aminek nem csak gyönyörűségébe, de dokumentációjába is bele lehet szédülni: a sajtó sokáig foglalkozott fele, hogy a fideszes miniszter 391 négyzetméteresnek tüntette fel dunakeszi villáját vagyonnyilatkozatában, de az sokkal inkább tűnik 700-nak.

Hírdetés

Ugyanis csak a két szinten lévő lakótér 333 nm, ehhez jön még egy 248 nm-es pincés teremgarázs, és egy akkora terasz, amekkora helyen egy átlagos család két gyerekkel szokott élni.

Vagyonnyilatkozata ráadásul idén februárban is feltűnést keltett, mivel Szijjártó úgy adott el egy 140 nm-es, szintén Dunakeszin található házat, hogy az érte kapott tízmilliókat hiába keresték az új nyilatkozatban.

A 167 millió forintért, családi segítséggel és ügyes spórolással vásárolt, majd ezt követően teljesen felújított medencés ingatlan kapcsán már csak zárójelben jegyzendő meg, hogy Szijjártó még a Gyurcsány-kormány alatt, 2005-ben a miniszterelnök medencéjét akarta megadóztatni, sűrű bólogatások és biztatások közepette.

Azóta, hogy neki is van, már nem akarja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »