Akcióba léptek Lendvaiék – nem bírnak nyugodni ezek a vén bolsevikok, még mindig ragaszkodnak a hatalomhoz

A Deák Ferenc-kör ismét színre léphet az MSZP megmentése érdekében, állították forrásaink. Lendvai Ildikó szerint a választók újraosztották az ellenzéki tortát, ám amíg ez a torta nem lesz nagyobb, addig a Fidesz nem legyőzhet. A szocialisták „nagy öregjei” állhatnak a DK és az MSZP egyesülésének terve mögött. Tegnap egyébként Salgótarjánban ellenzéki ernyőszervezetet hozott létre a helyi MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal.

A hét végi választmányi ülésen napirendre kerülhet az MSZP és a Demokratikus Koalíció összeolvadása – értesült a Magyar Nemzet.

A szocialisták választási veresége után a párt néhány politikusa így menekülne előre – írták, hozzátéve, az MSZP választmányában többségben vannak azok, akik ezt a forgatókönyvet nem támogatják. Ugyanakkor a Népszavának DK-sok azt mondták: „A Demokratikus Koalíció megalakulása után sokan átjöttek az MSZP-től, ám ez a folyamat egy idő után megállt, de most lehet, hogy újraindul.”

Hírdetés

Lapunknak név nélkül nyilatkozó szocialisták azt mondták az EP-választás után, „nincs tovább, vége, feladtuk.” Ez egybecseng azzal, amiről a Magyar Nemzet forrásai beszéltek, s amikor informátorainkat ezzel szembesítettük, egyként állították, hogy a Deák-körösök – akik jobbára már csak informálisan szoktak összeülni – állhatnak az elképzelés mögött. Hangsúlyozták, a szocialisták „nagy öregjeiből” alakult Deák Ferenc-kör – amelynek Lendvai is tagja – már 2014-ben is azon munkálkodott, hogyan lehetne alkalmassá tenni az MSZP-t ismét a vezető szerepre, s válságok idején időről időre színre léptek azóta is.

„Sok évet töltöttem az MSZP különböző vezetői funkcióiban. A fél életem azzal telt, hogy különböző értéktörekvések, érdekcsoportok, személyek között valamilyen kompromisszumot összehozzak, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és senki sem borít asztalt” – írta Lendvai Ildikó a Hvg.hu-n. Az egykori pártelnök szerint az MSZP drámai pillanathoz érkezett. „Az ellenzéki közvélemény éppen most ítéli meg, szüksége van-e ránk. Ezen sírdogálhatnék magamban is, de többről, az egész ellenzékről, így az országról van szó”– teszi hozzá. Lendvai szerint a mostani EP-választáson az történt, hogy a választók újraosztották az ellenzéki tortát, ám amíg ez a torta nem lesz nagyobb, addig a Fidesz nem lesz legyőzhető.

Tegnap egyébként Salgótarjánban ellenzéki ernyőszervezetet hozott létre a helyi MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal. Közölték: ősszel közös polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket állítanak.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »