Akcióba lendült a Légió Hungária, égett a szivárvány zászló az Auróránál

Akcióba lendült a Légió Hungária, égett a szivárvány zászló az Auróránál

Egy csapat elszánt hazafias tiltakozó rohamozta meg a VIII. kerületben található Auróra nevű közösségi helyet (inkább drogtanyának minősíthető), a történtekről az Index számolt be.

(Pesti Srácok)

Bár zárva volt, mégis tudtak kárt okozni a helység üzemeltetőjének a hazafias fiatalok, akik a kétes hírű Auróráról letépték a szivárványos zászlót, majd felgyújtották azt, kesergett a tulajdonos. Schönberger Ádám az Indexnek azt mondta, hogy a bejárati ajtót is teleragasztották matricákkal a Légió Hungária tagjai, ezeken pedig „neonáci feliratok” voltak a vörös, illetve szivárványos bűnbarlang illetékese szerint.

Az sajnos nem derült ki az Index cikkéből, hogy pontosan milyen tartalmú üzeneteket hagytak maguk után, de azt megtudtuk, hogy a szivárványos zászlót égető csoport akciójáról a szomszédok értesítették az Auróra üzemeltetőjét.

A Légió Hungária a Telegramra tett ki néhány fotót az akcióról.

Hírdetés

“A Légió Hungária delegációja beköszönt az Aurórába. Részletek hamarosan!”

Forrás: Telegram

Garázdaság miatt vonultak ki a rendőrök Budapesten a VIII. kerületi Auróra utcába szerdán – közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint ügyeletükre 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. A bejelentés szerint senki nem sérült meg. A BRFK a történtekkel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, és a rendőrök megkezdték az elkövetők felkutatását – írták.

fotó: Telegram, Facebook | videó: Index


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »