Akár harminc évet is fiatalodhatunk egy új kutatás szerint

Akár harminc évet is fiatalodhatunk egy új kutatás szerint

Mindannyiunk álma válna valóra az öregedés megállításával. A jó hír az, hogy a tudósoknak sikerült egy olyan módszert kidolgozni, amely harminc évre visszafordíthatja az emberi bőrsejtek öregedését.

Egy új tanulmány szerint, akár 30 évet fiatalodhatunk egy reform technológiának köszönhetően – írja a Hirado.

A tudósok egy olyan hatékony módszert fejlesztettek ki az emberi bőrsejtek újraprogramozására, amely biológiai óránkat visszatekeri anélkül,

hogy a sejtek elveszítenék funkciójukat, mindezt úgy, hogy a régebbi sejtek működése is részlegesen helyreállítható – olvasható a Mirror cikkében.

A kísérletek azt mutatják, hogy a mesterségesen megfiatalított sejtek a fiatal sejtekhez hasonlóan viselkednek. Szakértők szerint ez az innovatív felismerés, új gyógyszereket eredményez.

Hírdetés

Wolf Reik professzor, a cambridge-i Babraham Intézet tudósának elmondása szerint: „A kutatásnak lenyűgöző eredményei vannak. Tulajdonképpen be tudjuk azonosítani azokat a géneket, amelyek újraprogramozás nélkül fiatalodnak és ezeket célozzuk meg, hogy csökkentsük az öregedést. Ez a felismerés sok új lehetőséget tartogat.”

Reik hangsúlyozta, hogy kutatásuk még nagyon korai stádiumban van, számos tudományos problémát kell még megoldani, mielőtt ez az eljárás klinikai vizsgálat tárgya lehet. Ugyanakkor kiemelte, hogy a sikeres sejtfiatalítás fontos előrelépést jelent.

Ez nagy előrelépést jelent a sejt-újraprogramozás megértésében. Ez a technológia az öregedéssel összefüggő betegségek, például a cukorbetegség, a szívbetegségek és az idegrendszeri rendellenességek kezelését is lehetővé teszi.

Az új módszer, a tudósok által bevált őssejtek előállítására használt technikán alapul.

Ez lehetővé teszi, hogy biológiailag fiatalabbá tegyék a sejteket, miközben speciális sejtfunkcióik továbbra is megmaradnak. Reik professzor szerint az a cél, hogy az emberek egészségesebb módon öregedhessenek meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »