Ajvékol a Hitgyüli: derék holocáfoló francia lesz a Jobbik 23-i ünnepségének egyik szónoka

Ajvékol a Hitgyüli: derék holocáfoló francia lesz a Jobbik 23-i ünnepségének egyik szónoka

A Jobbik a Deák téren emlékezik meg az ’56-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról, s „idén is importáltak egy euronácit Nyugat-Európából, aki Vona Gábor pártelnök és Morvai Krisztina EP-képviselő mellett tölti be a sztárvendég szerepét” – írja elborzadva a Hitgyüli lapja, a Hetek.

Bruno Gollnischról van szó, aki a francia Nemzeti Front EP-képviselője, s egyben az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM) elnöke. A lyoni jogászprofesszor (aki azért mégiscsak tudja, hogy mit beszél) 2007 januárjában három hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott (plusz 55 ezer eurós perköltséget a szólás- és véleményszabadság jegyében) „emberiségellenes bűncselekmények szóbeli tagadásáért”.

Gollnisch még 2004. október 11-én, az auschwitzi munkatábor „felszabadításának” 60. évfordulójára emlékező ünnepségek előtt tett a „holokausztot relativizáló” kijelentést (majd korrekt módon meg is ismételte azt).
A Wikipédia szerint egészen pontosan ezt mondta:

Nem kérdőjelezem meg a koncentrációs táborok létezését, de a történészek megvitathatnák az ott elhalálozottak számát. A gázkamrák létezésének eldöntése is a történészek feladata.
(I do not question the existence of concentration camps but historians could discuss the number of deaths. As to the existence of gas chambers, it is up to historians to speak their minds.)

Ezt követően egyeteme vezetése és zsidó, illetve liberális diákjai bojkottálták óráit, a nemzetiek viszont megvédték és kiálltak mellette, akkor is, amikor az egyik teremben a balliberálisok „blokádot vontak”. Gollnisch így megtartotta az órát, hiszen a nemzeti gondolkodású francia egyetemisták biztosították számára a katedrához szükséges létszámot.

Gollnisch jó kapcsolatot ápol David Duke-kal, a Ku-Klux-Klan korábban magas rangú vezetőjével, aki – folytatja a rettegést a Hetek – „harsány holokauszttagadó szövegeivel vált hírhedté”.

Hírdetés

A Hetek egy kis hír- és történelemhamisítástól sem riad vissza. Ezt írják:

A 2006. őszén kezdődő bírósági eljáráson egy megkerülhetetlen bírói kérdésre egyetértett a haláltáborok faji alapú nép­irtásával.

Ezt is a Wikipédián olvashatták, viszont ott nem egészen ez áll:

Gollnisch – nyilván, hogy megússza a dolgot, arra a kérdésre, hogy a zsidók „gázkamrák általi, szervezett kiirtása” „az emberiség ellen elkövetett, megkérdőjelezhetetlen bűncselekmény-e”, azt válaszolta: „abszolút”. (A Hetek viszont azt sugallja, azzal értett egyet, hogy helyesen cselekedtek a „zsidókat irtó németek”, különben úgy fogalmaztak volna: egyetértett azzal, hogy faji alapú népirtás történt stb.)

On 7 November 2006, at the opening of the trial, Bruno Gollnisch was asked whether „the organized extermination of European Jews by the Nazi regime (…) constitutes an undeniable crime against humanity, and that it was carried out notably by using gas chambers in extermination camps”. He replied „absolutely”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »