Ahol több az ember, ott többen akarnak kormányváltást is, Budapesten kétharmad jönne ki az összefogásnak

Ahol több az ember, ott többen akarnak kormányváltást is, Budapesten kétharmad jönne ki az összefogásnak

Ahogy nő a településméret, úgy növekedik az ellenzék támogatottsága is, mutatott rá a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása, amit a Telex mutatott be.

A mérés szerint a 2000 fő alatti községekben nagy előnye van a kormánypárti listának, az itt élők 45 százaléka szavazna rájuk, az ellenzékre 33 százalékuk. A 2000 főnél kicsit népesebb községek lakói is inkább a Fidesz-KDNP-t támogatják, de már csak 41-34 arányban.

A 20000 fő alatti városokban szorosabb a verseny, a Fidesz itt 38-32 arányban vezet, majd ez a 20000 fő feletti városokban már 43 százalékra és 40 százalékra módosul.

Hírdetés

Végül a megyeszékhelyek, megyei jogú városok kategóriájában már az ellenzék vezet 37-34 arányban, majd Budapest mutatja leginkább a kormányváltó hangulatot, ahol 52-25-re vezetnek az összefogott pártok.

A mérés szerint most szeptemberben az ellenzéket a teljes népesség 38 százaléka támogatja, a kormánypártokat 37 százalék.

Az ellenzéki pártok támogatottságát tekintve a Jobbik vezet 12 százalékkal a 11 százalékos DK előtt, de ez az arány a biztos pártválasztók között 18-15-re megfordul. A többi párt a bejutási küszöbön, vagy az alatt mérhető.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »