Ahol a gyűlöletkeltés előrébb való, mint az ország védelme

Civilek segítenek a rászoruló idős embereknek a kijárási korlátozás idején, az egészségügyi dolgozók éjt nappallá téve látják el a betegeket, miközben megannyi adományozásról, felemelő akcióról lehet olvasni a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatban nagyjából azóta, hogy a vírus megjelent az országban.

Az elmúlt másfél-két hét ezzel párhuzamosan a gyűlöletkeltésről, az ország egyik felének hiszterializálásáról szólt. Nem ellenzéke, hanem ellensége van a hazának, hátráltatják a koronavírus elleni védekezést – ilyen, és ehhez hasonló mantrákat fújtak a nap huszonnégy órájában a kormánypárti politikusok meg az alfelükből kilógó véleményvezérek. 

A koronavírus okozta helyzet, ha másra nem, arra kiváló lett volna, hogy a nagyjából a rendszerváltás óta fennálló társadalmi és politikai megosztottságot valamennyire enyhítse.

Hiszen most a civilek sem aszerint segítenek a kifejezetten veszélyeztetett idős embereknek, hogy jobb- vagy baloldali, ahogy az egészségügyi dolgozók sem csak pártállásuknak megfelelő beállítottságú betegeket látnak el. Az adományt sem Orbán-pártiaknak vagy -elleneseknek ajánlják fel, hanem annak, aki rászorul. 

A civilek, az egészségügyi dolgozók, az adományozók (és a sort még hosszan lehetne folytatni azokkal, akik jelenleg a hátukon viszik ezt az országot) példát mutattak mindenkinek önzetlenségből, hazaszeretetből és hivatástudatból.

Hírdetés

Hiába volt szem előtt a példa, a Fidesz parlamenti kétharmada ahelyett, hogy ezt meglovagolva az árkok átmeneti betemetésével múlatta volna az idejét, gyomorforgató módon húzott politikai hasznot a koronavírusból. Konkrétan rettegésben tartotta az országot olyanokkal, mint a „veszélybe került a koronavírus elleni védekezés”, valamint a „nyílnak az oktatási intézmények és a határok is”.

Hazudtak, minden egyes magyart ostobának nézve rémhíreket terjesztettek csak azért, hogy az elmúlt tíz év hiányosságainak következményéről most is eltereljék a figyelmet. Hazudtak, hiszen semmi nem volt igaz abból a hisztériakeltésből, ami miatt gyakorlatilag mindent bevetve hazaárulózták az ellenzékieket. Akik csupán attól tartottak, hogy Orbán Viktor visszaél az időkorlát nélküliséggel.

Mindeközben a kormánypártiak rettegésben tartottak alsó hangon több millió magyart, akik teljes joggal féltek a koronavírustól és a járvány egészségügyi, gazdasági következményeiről.

Hazudott a Fidesz, mert nemhogy 4/5-ös sürgősségi tárgyalásra, de még a ma elfogadott kétharmados törvényre sem volt szükség ahhoz, hogy a már meghozott intézkedések életben maradjanak. Bizonyossá vált: egy percig sem volt senki veszélyben az ellenzéki pártok miatt; hogy alaptalan volt minden gyűlölet, ami a megvezetett kormánypárti szavazók felől áradt azok felé, akik nem dőltek be a hazugságoknak.

A történelem során számtalanszor bebizonyosodott, hogy minél nagyobb a széthúzás, annál gyengébb ez az ország. A Fidesz viszont még így is inkább amellett döntött, hogy újabb éket ver a magyar társadalomba. Annak biztos, hogy nem Magyarország az első, aki tanult emberként még egy ilyen példátlan vészhelyzet esetén sem az összetartást erősíti, hanem a megosztottságot növeli. 

Ha Orbán Viktor 133 bátor harcosa közül bármelyiküknek van akár egy csepp lelkiismerete is, már a gombnyomás után elkezdte gyűjtögetni a nyálát, hogy ha este a tükör elé áll, akkor legyen megfelelő eszköz az elszámolásra.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »