Agyonlövik őket – beiktatták az új elnököt

Agyonlövik őket – beiktatták az új elnököt

Letette a hivatali esküt a Fülöp-szigetek új elnöke. Rodrigo Duterte a többi közt azzal kampányolt, hogy teljesen megszünteti a bűnözést az országban és engedélyezi a rendőröknek, hogy agyonlőjék az ellenszegülő drogdílereket. A bejelentés hatására a kábítószer-kereskedők és -fogyasztók tömegesen adják fel magukat a rendőrségen.

Hírdetés

A populista ígéretekkel kampányoló politikus a többi közt arra esküdött fel, hogy ismét bevezeti a halálbüntetést, elnöksége alatt a rendőrök agyonlőhetik az ellenszegülő maffiózókat, és betiltja az alkohol fogyasztását nyilvános helyeken. Duterte azt ígérte, hogy fél éven belül teljesen megszünteti a bűnözést a Fülöp-szigeteken, ennek érdekében vérdíjat ajánlott fel azoknak a rendőröknek, akik megölik a drogdílereket.

A bejelentés hatására a kábítószer-kereskedők és -fogyasztók tömegesen adják fel magukat. „Duterte elnök azt mondta, hogy kemény lesz velünk, fogyasztókkal, ezért megadom magam, és azért is, mert el akarom kerülni a megaláztatást” – mondta Rodrigo drogfogyasztó. „Remélem, adnak nekünk munkát, hogy ne kelljen visszamennünk drogot árulni” – nyilatkozta Love drogdíler.

Az önfeljelentési hullám előzménye, hogy a rendőrség az elmúlt hetekben egyre több drogfogyasztót lőtt agyon, mert ellenálltak a letartóztatásnak, vagyis a testület a vérdíj reményében már Duterte beiktatása előtt az új vezető kéréseit teljesítette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »