Agyonlőttek egy embert tömegoszlatás közben Amerikában

A Kentucky állambeli Louisville-ben agyonlőttek egy embert a rendőrök és a Nemzeti Gárda alakulatai, a hivatalos tájékoztatás szerint tömegoszlatás közben „viszonozták a tüzet” – vette észre a 444 az NBC News tudósításában. Steve Conrad rendőrfőnök szerint éjfél után, negyed egy körül lőttek rá az egyenruhásokra.

„A rendőrök és a katonák elkezdték oszlatni a parkolóban összegyűlt tömeget, és egy ponton rájuk lőttek. A rendőrök és a nemzeti gárda katonái is viszonozták a tüzet, egy ember életét vesztette”

– mondta Conrad.

Hírdetés

Az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy pontosan mi történt, Andy Beshear kormányzó is csak annyit közölt, hogy a rendőrök és gárdisták „viszonozták a tüzet”, ez „eredményezett halált”, de felkérte az állami rendőrséget az eset kivizsgálására.

Louisville-ben nemcsak George Floyd halála miatt tiltakoznak, a városban Breonna Taylort, 26 éves mentőápolót a saját otthonában lőtte agyon a városi rendőrség kábítószerosztályának három nyomozója egy házkutatás során, pedig a vádlottat már korábban elfogták, Taylor lakásában pedig nem találtak drogot, ráadásul nem is őt, hanem exbarátját keresték.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »