Agymosott értelmiség vs. józan parasztész

Agymosott értelmiség vs. józan parasztész

„Nem, nem vagyok sem elit-, sem tudásellenes. A tanulás évtizedek óta a legfőbb lehetőség, a kiút a szegénységből a jobb élet felé. De ma tudás helyett agymosást kapnak az egyetemisták a marxista tanáraiktól. A valóságban eligazodó, jó szakemberek helyett a társadalmi igazságosság harcosaivá képezik őket. Elhitetik velük, hogy mindenki egyenlő, hogy nincs is biológia, hiszen a nemek is csak társadalmi konstrukciók. Közben totál nárcisztikus személyiséget is csinálnak belőlük. Azt a hamis illúziót keltik a diákokban, hogy nem baj, ha kövér vagy, ha buta vagy, ha semmit nem csinálsz, hiszen így vagy csodálatos. Minden jár neked, és ha valami nem jut, arról csakis a gonosz elnyomók tehetnek. Az egyetemekről kikerülő hópelyhecskék totálisan felkészületlenek az életre, és képtelenek elviselni sem a más véleményeket, sem azt, ha valami nem úgy történik, ahogy ők szeretnék.

De ne vizionáljunk világvégét. Az egyetemekről kiáramló agymosott, manipulálható, tornából felmentett brigáddal szemben igenis létezik egy csendes, józan tömeg, akik nem veszítették el a kapcsolatukat a valósággal. A bunkók, redneckek, a mucsaiak. Akik leszarják a túlzsúfolt irodákban tömörülő, elitista értelmiségi lúzerektől kapott megbélyegző dorgálásokat. Akiknek elegük van a genderőrületből, a politikai korrektségből, a kioktatásból, a kamu-témákból. Valódi kérdések foglalkoztatják őket.

Hogy fogok megélni, hogy leszek én és a családom biztonságban. Ezek az egyszerű, tisztességes emberek nem biztos, hogy egyetemre küldik a gyerekeiket, de ez nem is feltétlenül baj. Lehet, hogy valami hasznos szakmát tanulnak, a földeken fognak gazdálkodni, ilyesmi. Ezekből ma újra meg lehet élni, sokkal jobban, mint az öncélú diplomákból. És ezeknek az egyszerű, tisztességes embereknek megmaradt a józan eszük. Valóban élnek a demokrácia vívmányaival, amelyekről az ál-liberális elit csak papolni szeret. (És persze csak addig, amíg az ő érdekei szerint való az eredmény. Ha nem ők győznek, akkor jogállamiságról nyavalyognak.) Szóval ezek a józan gondolkodású, az önhitt értelmiségiek által lenézett, valójában sokkal értelmesebb emberek szavaznak Trumpra, Orbánra, a Brexitre, az AFD-re.”

Hírdetés

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »