Agresszív gyalogos támadt egy magyar olimpikonra Nyíregyházán

Agresszív gyalogos támadt egy magyar olimpikonra Nyíregyházán

Ijesztő élményben volt része, de szerencsére sérülések nélkül megúszta az agresszióba torkolló közlekedési vitát a három olimpiát megjárt gyalogló, Helebrandt Máté – írja a Blikk.

A nyári tokiói ötkarikás játékokon 50 kilométeres gyaloglásban tizenhetedikként célba érő sportoló vasárnap este Nyíregyházán került összetűzésbe autósként egy szabálytalanul közlekedő, erőszakos gyalogossal, aki magáról teljesen megfeledkezve orrba vágta a versenyzőt. Helebrandt a lap érdeklődésére idézte fel a bizarr eseménysort.

– A feleségemmel tartottunk éppen hazafelé, már sötét volt és az úttesten – nem a gyalogátkelőhelyen –, csak úgy áthaladt előttünk egy pár. Satufékeznem kellett, megálltam és rádudáltam, mire a férfi odajött hozzám a vezetőoldali ablakhoz, majd kettőt beleütött. Meglepettségemben olyan hülye voltam, hogy lehúztam az ablakot. Ezután benyúlt hozzám, lehúzta a sapkámat, aztán megütötte az orromat. Sosem történt velem ehhez hasonló, de ez ijedtségen kívül nagyobb bajom szerencsére nem esett – mondta a lapnak a 32 éves atléta.

Hírdetés

A tettesnek ezután nyoma veszett, a kiérkező rendőrök csak a hűlt helyét találták a magáról megfeledkező férfinak. Mivel nagyobb baj nem történt, a nyíregyházi versenyző végül úgy döntött, nem tesz feljelentést az ügyben.

– A pasas futásnak eredt, én pedig utána mentem, kergettem egy darabig, de végül beszaladt egy kapukódos lépcsőházba. Közben hívtam a rendőröket is, futás közben tíz percen át beszéltem velük, de mire kiérkeztek, már eltűnt. Felvették a jegyzőkönyvet, de ahogy ők is mondták, nincs sok esély arra, hogy megtaláljuk a férfit, ezért én is úgy voltam vele, hagyjuk az egészet, mivel nagyobb baj szerencsére nem történt. Inkább azt mondanám, hogy meglepődtem. Persze bosszantó azért, hogy ők voltak a hibásak, ehhez képest viszont még nekik állt feljebb… Miközben ha nem figyelek oda és rosszabbak a reflexeim, könnyen el is üthettem volna őket – jegyezte meg a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője.

A sportoló az eset után nem tett feljelentést.

Helebrandt Máté három olimpián szerepelt, 2012-ben, Londonban 20 km-en harminckettedik lett, négy évvel később, Pekingben ugyanezen a távon a huszonnyolcadik. Legjobb ötkarikás eredményét idén nyáron érte el, Japánban az 50 km-es távot 3:57:53 órás idővel teljesítette, amivel a 17. helyen végzett. A sportoló szeretne 35 esztendősen a 2024-es, párizsi viadalon is részt venni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »